Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 03. 2013. 11:28   >>  14:06 1

KIŠA

Brojne barske ulice poplavljene

U barskoj opštini brojne ulice su jutros poplavljene, a nivo vode je, usljed obilne kiše, znatno porastao.

Kiša koja od ranih jutarnjih časova pada na području bjelopoljske opštine, prijeti da izazove poplave, pogotovo u donjem toku Lima.

 Bujice ugrozile više porodičnih kuća. Za sada su van korita samo rječice i potoci koji su ugrozili puteve na seoskim i prigradskim područjima. Vatrogasci su intervenisali u selu Cerovo. Spriječili su prodor vode u halu “Nikoljac”, koja se zajezerila jutros u neposrednoj blizini ovog sportskog objekta

U bjelopoljskoj Elektrodistribuciji smo saznali da su zbog kvara na dalekovodu bez struje  područja Tomaševa, Lijeske, Barica i okolnih sela. Prije tridesetak minuta kišu je smijenio snijeg, što će najvjerovatnije usporiti dizanje nivoa rijeka ali s druge strane, teški jugov snijeg može da ugrozi niskonaponsku i dalekovodnu  elektro mrežu.

Vukoman Kljajević, RTCG

 

 

Zoran Popović iz Hidrometeorološke stanice Bar kazao je da je tokom posljednjih 12 sati na teritoriji Bara palo 77 litara kiše, a od toga proteklih šest sati bilo je 52 litra po kvadratnom metru.

Izmjereni su i udari vjetra koji su dostizali brzinu od oko 140 kilometara na sat.

Ekipe Komunalnog preduzeća angažovane su u cijelom grad – na dionici od autobuske stranice u Sutomoru do hotela Sozina, od mosta Željeznice prema Mimozi u Šušanju, a stanje je, kako su iz tog preduzeća naveli, normalizovano kod Biskupade i tamo je dežurna ekipa.



 

Druga dežurna ekipa pokušava da produva šahte na bulevaru, kod restorana Berlin, kako bi sa tedionice otekla voda.

Područje Crmnice je bez struje, kao i pumpe u Orahovom polju, pa je otežano vodosnabdijevanje viših zona u Sutomoru.

Stanje u naselju Polje je katastrofalno, a neophodno je, kako je kazao predsjednik te mjesne zajednice, Zoran Vojvodić, stalno nadzirati Rikavac, koji je stigao do kritične tačke, naročito na okuci kod kuće Vreteničića, jer ugrožava cijelo naselje.

Kod servisa Šćekić poplavljeno je, kako je kazao, pet kuća.



 

Vojvodić navodi da mještane Polja brine i to što se voda sa visočijih zona, iznad magistrale, miješa sa kanalizacijom i izliva po putevima i livadama, pa pored poplave strahuju i od zaraze.

Putevi su oštećeni, na brojnim mjestima je palo drveće, a problem, smatraju u Polju, otežava to što su zbog gradnje novih objekata zatvoreni mnogi odvodi i kanali.

(MINA)

Pozivamo čitaoce Portala RTCG da nam šalju fotografije iz gradova u kojima su usljed vremenskih neprilika i obilnih padavina zabilježene poplave.

Fotografije možete poslati na mail:

mmc@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније