Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 03. 2013. 16:55   >>  16:46 6

DONIJEĆE NOVINE

Mitropolit Mihailo: Papa Franjo I-veliki ekumenista

„Novoizabrani Papa Horhe Mario Bergoljo, koji je uzeo ime Franjo, ostavio je na mene snažan utisak. Mislim da je riječ o izuzetno obrazovanom čovjeku, širokih pogleda i velikom ekumenisti. On pripada redu Jezuita koji je intelektualno najjači red u katoličkoj crkvi“, kazao je crnogorski Mitropolit Mihailo.

On je, u izjavi za Portal Analitika, kazao da je sa novim papom razgovarao 2007. godine u Buenos Airesu i da su tada govorili o formiranju Eparhije Crnogorske pravoslavne crkve u Argentini.

“Kada smo se sreli, sadašnji papa je bio episkop, odnosno kardinal, poglavar katoličke crkve za Argentinu. Sa njim sam razgovarao o formiranju Crnogorske eparhije u Argentini  i tokom prijema, koji je trajao četrdesetak minuta, vodio sam vrlo neposredan i prijatan razgovor. Imao sam čast da razgovaram sa čovjekom koji je veliki duhovnik i veoma širokih pogleda, i vjerujem da će on takav biti i sada kao najviša ličnost katoličke crkve. Mislim da će pokrenuti pitanje jedinstva hrišćanja jer je veliki ekumenista”, naglašava mitropolit CPC Mihailo.

“Mislim da je novi papa čovjek koji će donijeti novine katoličkoj crkvi i vjerujem da na to nećemo dugo čekati”, naglasio je na kraju mitropolit CPC Mihailo.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније