Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 07. 2014. 12:10   >>  12:10

MINISTARSTVO RADA

Na putovanja potrošili 3.648 eura

Ministarstvo rada i socijalnog staranja potrošilo je na službena putovanja tokom aprila ove godine 3.648 eura.

 

Od tog iznosa, kako je saopšteno iz resora Predraga Boškovića, 2.915,50 eura bilo je za putne troškove i 732,51 euro za avio karte.

Sredstva, kako navode, nijesu trošena za “pojačane aktivnosti u vrijeme predizborne kampanje.

"U odgovoru koji je dostavljen MANS-u, i koji je shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama objavljen na sajtu Ministarstva, potkrala se tahnička greška prilikom pripreme podataka, pa je u odgovoru naveden iznos od 36.480,01 eura umjesto 3.648,01 eura. Posmatrajući ova dva broja evidentno je da se potkrala tehnička greša i da je prilikom kucanja cifara ukucana “nula”, koja je suštinski promijenila iznos utrošenih sredstava. Svi zainteresovani subjekti mogu izvršiti uvidi u dokumentaciju i neposredno se uvjeriti da nijesu utrošena sredstva u iznosu od 36.480,01 eura već 3.648,01 eura", saopšteno je iz Ministarstva.

MANS-u je, kako pojašnjavaju, poslata iskpravka odgovora vezano za utrošena sredstva za putne troškove i avio karte u MRSS za april ove godine u kojoj je navedeno da je za ove svrhe potrošeno 3.648,01 euro i da je došlo do tehničke greške u odgovoru koji im je proslijeđen 16. maja 2014. godine.

Istovremeno su negirali navode MANS-a i opozicije da je potrošeno 40 osto budžetskih sredstava za troškova službenih putovanja u aprilu, neposredno prije izbora, kako bi se finansirala kampanja DPS-a. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније