Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 07. 2014. 17:30 >> 17:30
1

ODLUKA SUDA

Zoran Ajković biće izručen Srbiji

Vijeće Višeg suda u Podgorici, donijelo je rješenje kojim se Srbiji odobrava ekstradicija srpskog državljanina, porijeklom iz Crne Gore, Zorana Ajkovića (43), zvanog Ajkula, za kojim je međunarodna potjerenica raspisana zbog sumnje da je učestvovao u iznudi u Nišu, gdje živi, prenosi Portal Analitika, .

Ajkovićev advokat Branko Anđelić potvrdio je Portalu Analitika da je odobreno izručenje njegovog klijenta i naglasio da se neće žaliti, kako bi se procedura ekstradicije ubrzala. Anđelić očekuje da će Ajković već za desetak dana biti isporučen Srbiji.

Zoran Ajković zvani Ajkula uhapšen je 12. juna nadomak Podgorice, na magistrali prema Baru, tokom rutinske saobraćajne kontrole. Saobraćajac koji je kontrolisao njegova dokumenta ustanovio je da je Ajković osoba sa potjernice i on je odmah uhapšen. Nije pružao otpor.

Na saslušanju je tvrdio da nije znao da je potjernica za njim raspisana i da je u Crnoj Gori boravio nekoliko mjeseci radi liječenje. Istražiteljima je dostavio i medicinsku dokumentaciju.

Srbija je za Ajkovićem međunarodnu potjernicu raspisala 15. maja. Ajković ima kuću u zetskom selu Mojanovići, kao i u Budvi.

Postupak u Nišu vodi se protiv njega zbog sumnje da je zajedno sa bratom Mirkom (30) i još trojicom Prokupčana iznudio novac od dvoje sugrađana. Sumnja se, da su primorali bračni par iz okoline Niša da im plac vrijedan 11 miliona dinara prodaju na ime nepostojećeg duga od 10.000 eura.

Ajković slovi za najbogatijeg Nišliju, a u policiji vjeruju da je vođa tamošnjeg narko-klana.

Prema informacijama srpskih medija on je pod istragom i zbog ubistva novinara iz Jagodine Milana Pantića (47). On je 11. juna 2001. godine nasmrt pretučen u hodniku zgrade u kojoj je živio.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније