Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 07. 2014. 14:39 >> 14:43
1

POHVALE IZ EBU

Sertifikati urednicima i novinarima RTCG

Predstavnici Evropske Radiodifuzne unije(EBU), na prigodnoj svečanosti u RTCG, uručili su sertifikate za instruktore novinarstva po standardima EBU, kao i diplome polaznicima treninga koji su održani u skladu sa uređivačkim principima evropskih Javnih servisa.

Sertifikate trenera EBU, dobili su urednici u Javnom servisu Aleksandar Mirković i Emina Hodžić – Knežević, dok je u okviru tog projekta u RTCG obučeno je oko 30-tak novinara i urednika.

Predstavnica  EBU Radka Bečeva ocijenila je kao izuzetan napredak RTCG posljednjih godina.

''Zahvaljujući zajedničkom radu zaposlenih i uspješnom menadžmentu napravljen je izuzetan pomak u gledanosti i kvalitetu programa i ukupno Javnog servisa'', poručila je Bečeva.

Zbog toga je, naglašava Bečeva, neophodno da država konačno riješi pitanje finansijske održivosti RTCG, tako što bi se novac izdvajao iz Bruto društvenog proizvoda.

''To je model koji obezbjeđuje stabilan izvor finansiranja, koji nije podložan fluktuacijama i omogućava dugoročno planiranje prihoda'', kazala je Bečeva.

Predstavnik Akademije EBU Franc Frederik podsjetio je na značaj činjenice da je kroz treninge koje su vodili urednici u RTCG Aleksandar Mirković i Emina Hodžić – Knežević prošlo oko trideset novinara i urednika Javnog servisa.

''Na tim treninzima potenciran je značaj pridržavanja osnovnih uređivačkih principa Javnih servisa, kao što su tačnost, relevantnost, objektivnost, odgovornost'', kazao je Frederik.

Inače, diplome za završene treninge, primili su i tri novinara Portala RTCG. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније