Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 07. 2014. 08:37 >> 08:38
3

20 GODINA RADA

Šuković: Antena M prepoznatljivo glasilo

Radio Antena M danas slavi 20. godišnjicu rada, a glavni i odgovorni urednik tog medija, Darko Šuković, kažu da su u tom periodu postali prepoznatljivo glasilo.

 

On je naveo da je prvih nekoliko godina signalom Antene M bila „pokrivena“ samo Podgorica, a danas se taj radio čuje na tri četvrtine teritorije Crne Gore.

„Vjerujemo da smo u proteklih 20 godina postali prepoznatljivo glasilo, a o kvalitetu našeg rada svjedoče i nagrade kakvima se nijedno drugo u Crnoj Gori ne može da pohvali. Najvažnije su, svakako, nagrada za najbolji radio 2002., u konkurenciji preko 300 stanica koje reemituju program Slobodne Evrope, te priznanje za najbolji informativni program 2005. u mreži SEENAP, koja okuplja stotine radio stanica na jugoistoku starog kontinenta“, napisao je Šuković na sajtu Antene M.

Iako se, kako je dodao, u međuvremenu riječ misija pohabala i postala jedna od onih kojima se, uglavnom, prikrivao motiv za djelanje u ličnu korist, "Antena M je uistinu osnovana da odigra misionarsku ulogu".

„Nevelikom dijelu Crne Gore bio je potreban medij preko koga će se suprotstaviti politici mržnje, rata i zločina nad drugačijima, svođenju Crne Gore na region, Crnogoraca na ime bez prezimena... Tom se cilju ovaj radio, mogu to mirne duse da kazem, pošteno odužio.  Svoje zasluge nikad nijesmo ni pokušali da prevedemo u brojke. Valjda zato što nam nikakva druga nagrada mimo nezavisne Crne Gore i svijesti da smo joj doprinijeli, nije bila potrebna! Nikad je nijesmo očekivali, a kamoli tražili. Odrzala nas je čvrsta vjera u ono što radimo. I kad smo dobijali frekvencije kojih nema na skali i kad nam je isključivan signal, znali smo da je to cijena takvog našeg stava“, kaže Šuković.

Različita vremena, tvrdi on, nose različite izazove.

„Devedesetih smo bili smetnja onima koji su uništavali crnogorsku državu. Danas smo smetnja onima koji razaraju crnogorsko društvo. Ne znam da li primjećujete kako postajemo narod koji ne želi istinu! Ne cijeni tačnu informaciju, lijepi novinarski stil -  ali gutamo skandal, uvreda i laž imaju više publike od ozbiljne, argumentovane analize. Kao po voždovom obrascu - ne znamo da pišemo, ali znamo da psujemo“, navodi Šuković.

On je rekao da 18. jula 1994, kada je Antena M krenula sa radom, nije imao promil sumnje da će Crna Gora postati suverena država.

„Tako ni danas ne sumnjam da će poplava tabloidnosti, propagandizma i ostrašćenih ad hominem pisanija proći. I da ce javnost naučiti da cijeni vjerodostojnost, dosljednost, znanje i pismenost. Tek tada ce Crna Gora postati pristojno mjesto za život. Eto, to je novi cilj, nova misija Antene M. Uspješno ćemo je okončati“, zaključuje Šuković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније