Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 12. 2012. 15:19 >> 17:50

snijeg do mora

Snijeg stigao i blizu mora

Prava mećava zahvatila je danas i niže djelove kotorske opštine, pa se snijeg zabijelio i na samo stotinak metara od mora, prenosi Radio Kotor. Bilo ga je i u Kavču, naselju na brdu Vrmac, zbog čega su mještani imali problema da automobilima stignu do grada.

Daleko ozbiljnije situcija danas je na Krivošijama, naime u mjestu Zvečeva palo je čak 70 cm novog snijega, ali i 40 u naselju Knež do, na daleko manjoj nadmorskoj visini. Informacija koju je liokalni radio dobio u tom mjestu je i da je put koji vodi od Risna prema Nikšiću zbog sniježnih nanosa bio blokiran i da putari prave prolaz jednom trakom.

Susnježica nošena sjevernim vjetrom je i u centru Bara, a Crmnica je jutros osvanula zavijana snijegom.

"Lokalni i regionalni putevi su pod sniježnim nametima, a dolazak čistača se očekuje tokom dana, jer je prethodno upućen u pravcu Kufina", rekao je predsjednik ove mjesne zajednice Đuro Marković.

Zbog nevremena otkazan je Festival vina i ukljeve, koji je bio najavljen za ovaj vikend.

Ostros je takođe zavijan snijegom, koji i dalje pada, kao i dio Krajine.

Sela Maltići, Bobovište, Koštanjica i Teani od jutros su bez struje.

Agenciji Mina je saopšteno da će avioni za Beograd i Rim poletjeti sa tivatskog aerodroma, a da se let za Pariz iz Golubovaca može očekivati popodne.

Aerodrom u Golubovcima bio je zatvoren zbog snijega, koji je u Podgorici dostigao visinu oko 15 centimetara.

Više od 99 odsto potrošača u Crnoj Gori ima stabilno napajanje električnom energijom i u svim gradovima je stanje uglavnom uredno, kazala je portparol podgoričke Elektrodistribucije Tatjana Zečević.

Ona je kazala agenciji Mina da su zbog kvara na dalekovodima Vojni logor i Danilovgrad, trenutno bez struje Rogami, Pričelje, Piperi, dio Zlatice, repetitor Sjenica i Vrbica.

Zečević je navela da je posljednja uključena trafostanica Podgorica 3, i sa povremenim ispadima potrošači Starog aerodroma, Zagoriča, okolina autobuske stanice, Zlatica i Murtovina struju su dobili oko 11 sati.

- Zbog uključenja trafostanice Podgorica 3 imamo povremene ispade, tu će struje nestajati i dolaziti. Veliki dio potrošača bio je istovremeno bez struje pa je teško brzo stabilizovati stanje, pojasnila je Zečević.

Prema njenim riječima, stanje na elektro-distributivnoj mreži u Crnoj Gori je stabilno, nakon ispada dalekovoda elektroprenosnog sistema koji se desio između Hidroelektrane Perućica i trafostanice Podgorica 1, jutros u šest sati i 45 minuta.

"Preko 99 odsto konzuma Elektroprivrede ima stabilno napajanje erlektričnom energijom i svi gradovi su uglavnom uredno snadbjeveni", rekla je Zečević.

U Podgorici je Ekektroprivreda postepeno uključivala sve svoje trafostanice.

Zečević je apelovala na građane da smanje potrošnju električne energije.

Na putevima Nikšić - Šćepan polje, Đurđevića Tara-Mojkovac, Nikšić - Šavnik, Vilusi-Vraćenovići, Nikšić-Krstac, Kolašin-Mateševo-Andrijevica obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Na putnim pravcima Podgorica-Cetinje-Budva, Podgorica-Kolašin, Kolašin-Mojkovac, Mojkovac-Bijelo polje , Nikšić-Vilusi i Nikšić-Plužine i Podgorica-Bar-zabranjeno je kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније