Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2014. 07:45 >> 07:45

SINDIKAT PROSVJETE

Sa Žugićem o povećanju plata

Predstavnici Sindikata prosvjete iz Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata Crne Gore razgovaraće danas sa ministrom finansija Radojem Žugićem o zahtjevu za povećanjem plata prosvjetnim radnicima.


Predsjednik Sindikat prosvjete pri Uniji Zvonko Pavićević rekao je ranije da prosvjetari traže povećanje plata za 15 odsto. Radničke organizacije se za svoj zahtjev o povećanju plata, pozivaju na Sporazum o politici zarada u javnom sektoru, kojim je prije tri godine definisano, da, ukoliko bruto društveni proizvod bude rastao 3,5 odsto.

"Sjutra bi predstavnici oba Sindikata trebalo da razgovaraju sa Žugićem o povećanju zarada, a biće govora i o novom zakonu u vezi sa plata u javnom sektoru", rekao je Pavićević agenciji Mina.

Iz Ministarstvo finansija saopšteno je da su spremni da razmotri zahtjeve sindikata o povećanju zarada, uz uslov da se potreban novac obezbijedi iz sistema unutrašnjih rezervi i eventualnih daljih racionalizacija u toj fazi.

„Kada je riječ o aktuelnim zahtjevima za povećanjem zarada izjavljenim od strane pojedinačnih sindikata, Ministarstvo finansija je spremno da ih razmotri, uz uslov da se potrebna sredstva obezbijede iz sistema unutrašnjih rezervi i eventualnih daljih racionalizacija u ovoj fazi“, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније