Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 07. 2014. 18:18   >>  18:19

PREDSJEDNIK VS

Kandidovala se jedino Vesna Medenica

Aktuelna predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica jedina se prijavila na konkurs za ovu funkciju koji je zatvoren u subotu, saznaje Portal Analitika u Sudskom savjetu.

Zbog mogućih prijava koje su upućene poštom, u Savjetu su morali čekati do danas prije nego su i formalno zaključili konkurs, a novih prijava nije bilo.

Predsjednik Vrhovnog suda, prema zakonu, mora biti izabran najkasnije 30 dana od dana konstituisanja Sudskog savjeta, što je bilo 2. jula. To znači da predsjednik Vrhovnog suda mora biti izabran do 1. avgusta.

Vesna Medenica je na čelu Vrhovnog suda je od 19. decembra 2007. godine.

Predsjednika Vrhovnog suda bira i razrješava Sudski savjet dvotrećinskom većinom, na prijedlog Opšte sjednice Vrhovnog suda.

Aktuelni članovi Sudskog savjeta, osim Medenice, su Radoje Orović, sudija Vrhovnog suda, Milić Medjedović, sudija Apelacionog suda, Nataša Božović, sudija Višeg suda u Podgorici i Željka Jovović, sudija Osnovnog suda u Podgorici. Kao sudije koje je izabrala Konferencija sudova članovi su: Dobrica Šljivančanin, Loro Markić, prof. dr Mladen Vukčević, i dr Vesna Simović - Zvicer. Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Crne Gore Duško Marković je u svojstvu ministra pravde, u skladu sa zakonom, član Sudskog savjeta ex officio. Sastav Sudskog savjeta ozvaničio je 1. jula predsjednik države Filip Vujanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније