Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 07. 2014. 20:47 >> 20:46
3

CKM PORUČIO

Umjesto za funkcionere, čarter za navijače

Crnogorska kulturna mreža pozvala je premijera Mila Đukanovića da spriječi iznajmljivanje čarter leta za odalazak na polufinale Evropskog prvenstva, u kome će, u petak, igrati naši vaterpolisti.

“Pozivamo premijera Mila Đukanovića, kao čovjeka koji uživa  najveći autoritet u Državnoj upravi, da spriječi iznajmljivanje čarter leta za odlazak u Budimpeštu,  na polufinalnu utakmicu evropskog prvenstva u vaterpolu za državne namještenike, koji bi se platio iz Državnog budžeta novcem građana - poreskih obveznika”, navodi se u saopštenju CKM.

Ova NVO podsjeća da je do sada bilo slučajeva da su se iznajmljivali čarter letovi kojima su se na sportska nadmetanja vozili političari i njihovi bliski prijatelji.

“Neprimjereno  je da  na Svjetsko prvenstvo u Barseloni, održano prošle godine, predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić vodi članove svoje najuže porodice o trošku građana - poreskih obveznika”, navode iz CKM-a i konstatuju da, iako njemu, kao predsjedniku Skupštine, za svoja putovanja pripada to pravo, “ono ni u kom slučaju ne važi za članove njegove porodice i partijske kolege koje su sa njim tada putovale”.

U saopštenju se dalje konstatuje da, dok navijačke grupe putuju desetinama sati trošeći svoj novac da bi podržavali reprezentaciju Crne Gore, političari se o trošku Države lagodno provode po evropskim destinacijama u kojima se održavaju takmičenja na kojima učestvuje naša reprezentacija.

“Država, nažalost, nema razumijevanja za zahtjeve navijačkih grupa da im pruži podršku za odlazak na putovanja, i ponaša se kao da ti momci i đevojke idu na put avanturistički, a ne iz razloga da bi pružili podršku našim sportistima da ostvare što bolje rezultate”, konstatuju iz CKM-a.

Takođe navode da “naši susjedi Hrvati, na svim takmičenjima, obezbjeđuju besplatan prevoz i ostale troškove navijačkim grupama koje podržavaju njihovu reprezentaciju, dok kod nas ne postoji spremnost da se slična praksa primijeni”, i izražavaju nadu da premijer uvažiti njihovu sugestiju, “i spriječiti ustaljenu praksu finansiranja "ekskurzija" privilegovanih Državnih namještenika o trošku građana - poreskih obveznika”.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније