Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2014. 17:59   >>  17:59

HOTEL MOGREN

Sindikat B. rivijere: Zakon se mora poštovati

Sindikat Hotelske grupe Budvanska rivijera poručuje da kompanija Merkur nezakonito koristi hotel Mogren. Po njima, najveća odgovornost je na pravosudnim organima koji su, kako ističu, neažurni. Iz Budvanske rivijere poručuju – zaposleni i turisti neće biti oštećeni.

 

Predsjednik sindikata Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ Radomir Milić kazao je Radiju  Crne Gore da kompanija „Merkur“  nezakonito koristi hotel „Mogren“. Podsjeća da je ugovor o zakupu hotela istekao još 2005. Od  2008-me  vode se sudski  sporovi, koji ni danas nijesu okončani. Kako je kazao Milić, zbog ovoga najviše ispaštaju  zaposleni.

“Iznenađuje me sporost nadležnih organa u rješavanju  pitanja Mogrena. Iznenađuje me i što postupak još traje, što je do pečaćenja došlo danas, a moglo je mnogo ranije. Pozivam nadležne organe, prije svega resorno ministarstvo i Upravu za inspekcijske poslove,  da budu  djelotvorniji, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale”, naveo je Milić.

Pravni zastupnik Hotelske grupe „Budvanska rivijera”, Vanja Mugoša, kazao je Radiju Crne Gore da je bilo vrijeme da Uprava za inspekcijske poslove reaguje. Na ovaj način je pokazano da nema privilegovanih.

Mugoša dodaje da to što je do zatvaranja hotela došlo u sred sezone ne predstavlja nikakav problem, jer je Budvanska  rivijera svim gostima hotela Mogren ponudila da, bez dodatne nadoknade, borave u nekom od njenih objekata.

Budvanska rivijera je, prilikom izdavanja Mogrena prije 20 godina, Merkuru “predala” 57 zaposlenih. “Svi koji su tada  bili zaposleni u Mogrenu, biće zaposleni u nekom od objekata  Budvanske  rivijere”, navodi Mugoša.

Da je menadžment Merkur sistema sam odgovoran  zbog današnjeg načina zatvaranja hotela, potvrđuje i to što je odbijena ponuda koju je Budvanska rivijera dala početkom jula.

“Ponuđeno je da, uz određenu nadoknadu i zakonom propisane uslove, Merkur koristi Hotel Mogren do 1. novembra. Oni su to odbili, očigledno računajući da će i ove godine proći nekažnjenio”, ističe Mugoša.

Budvanska rivijera će, u skladu sa Zakonom, uraditi sve kako bi preuzela hotel Mogren,  zaključio je Mugoša.

Izvršna direktorica Merkur sistema, Branka Radović potvrdila je da su vođeni pregovori sa nadležnim državnim organima i Budvanskom rivijerom, ali bez uspjeha. Poručuje da je trebalo sačekati sudski epilog sporova.

"Trebalo je sačekati odluku suda koja bi bila obavezujuća za sve", rekla je Radović.

 

Žarko Božović, Radio Crne  Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније