Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 07. 2014. 15:15 >> 18:45

PLAV

Vujanović: Iskoristiti potencijale opštine

Svečanom sjednicom Skupštine kojoj je, pored velikog broja gostiju, prisustovao i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u Plavu je obilježen Dan opštine.

Predsjednik Vujanović je poželio da se postojeći resursi opštine, među kojima su najizraženiji oni u poljoprivredi, turizmu i drvopreradi, iskoriste na najbolji način u cilju dobrobiti građana.

"Jedan od zančajnijih potencijla ovog kraja, svakako je i brojna i prosperitetna dijaspora koju takođe treba iskoristiti na kvalitetan način", kazao je Vujanović.

“Veoma je bitno da se pojača dinamika izgradnje puta prema Podgorici. Očekujem da ovaj najvažniji infrastrukturni projekat u ovom djelu države bude završen do kraja iduće godine i da da novi impuls razvoju Plava, Gusinja i okolnih područja. Raduje me, što će biti nastavljena dobra saradnja sa Vladom”, saopštio je predsjednik Crne Gore.

Predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović je istakao da je razvoj tog područja usporen te da je očigledan pad životnog standarda i kvaliteta života.

“Opština će zbog nelikvidnosti i nesolventnosti, te kreditne prezaduženosti u narednim godinama značajan dio budžeta trošiti na vraćanje kredita bankama. Neuspješna privatizacija većih proizvodnih sistema, uslovili su zatvaranje prerađivačkih preduzeća, Zadruga i HTP “Plavsko jezero”, koja su bila okosnica privrede opštine Plav, pa je danas glavni pokretač ekonomskog razvoja sektor malih i srednjih preduzeća”, kazao je Šahmanović.

"Opština se u proteklom periodu bavila finasijskom konsolidacijom i fiskalnom stabilizacijom, izgradnjom privremene deponije čvrstog otpada te urednijem snabdijevanja vodom za piće u čemu smo dosta toga uradili", saopštio je Šahmanović.

Predsjednik plavske opštine je podsjetio prisutne na realizovane investicije u proteklom period među koje je izdvojio izgradnju Vatrogasnog doma, finansiran sredstvima IPA fondova, te nastavak izgradnje i rekonstrukcije zgrade Mjesne zajednice, odnosno opštine Gusinje, koja se finasira sredstvima Opštinei i Fondacije za Gusinje iz Njujorka.

Među projekte od posebne važnosti prvi čovjek Plava je istakao put Plav-Vojno selo-Gusinje koji se radi fazno. Ove godine će početi gradnja dionice od Jezerske ulice do priključka na stari lokalni put u Vojnom selu u dužini od 1,2km a radovi će biti završeni do kraja oktobra. Investitor ove važne investicije je Direkcija javnih radova.

Regulacija korita Plavske rijeke biće završena do kraja građevinske sezone a Sportsko-rekreativni centar Murino biće otvoren tokom avgusta, kazao je Šahmanović.

Uz dokumentarni film posvećen plavskim vrijednostima, kulturno zabavni program i najavu manifestacije “Dani borovnice” koja će biti otvorena večeras, završavaju se svečanosti povodom obilježavanja Dana Opštine.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније