Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 07. 2014. 08:43 >> 08:50
3

JUL KAO NOVEMBAR

Volimo ljeto, i rado ga se sjećamo

Iako smo kalendarski u ljeto duboko "zagazili", i u julu navikli na tropske temperature, Podgoričane je jutros dočekalo pravo novembarsko jutro.

 

Pljuskovi s grmljavinom, svježije vrijeme, karakteristike su ovog 28. jula. I dok smo ranijih godina julska jutra započinjali klima uređajima, jutros nam je bio potreban dobar kišobran i obuća koja je prikladnija za jesen.

U nekim gradovima Crne Gore morala se iz ormara izvući i toplija garderoba. Naime, u osam sati temperatura vazduha u Podgorici iznosila je 18,8 stepeni, na Cetinju svega 14, koliko je izmjereno i u Kolašinu, dok je na Žabljaku temperatura bila 12 stepeni.

Jaka kiša koja je sinoć i jutros padala u Podgorici stvorila je velike bujice na bulevarima, što je mnogim vozačima, a posebno pješacima, otežalo put do posla.

Meteorolozi najavljuju da su danas moguće i kratkotrajne vremenske nepogode. U južnim predjelima intenzivnije padavine se očekuju u ranim jutarnjim časovima, a u popodnevnim satima sunčani intervali. Već sjutra biće pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno, a na sjeveru tokom jutra po kotlinama magla ili povećana niska oblačnost. Međutim, u srijedu nas opet očekuje povećanje oblačnosti, uglavnom tokom noći i u četvrtak promjenljivo i nestabilno vrijeme, mjestimično i povremeno kiša ili pljusak i grmljavina.

Ponegdje su moguće kratkotrajne vremenske nepogode, praćene gradom, jakim vjetrom i obilnijim pljuskovima. Vjetar će biti slab do umjeren, tokom srijede mjestimično pojačan i jak, uglavnom južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha danas u blagom padu, tokom utorka i srijede u porastu, a u četvrtak u osjetnom padu, izraženijem na sjeveru zemlje. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније