Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 07. 2014. 16:31 >> 16:33

LOKALNI EMITERI

Digitalni sistemi od juna 2015

"Naredne godine - 17. juna ugasiće se analogni sistemi, a crnogorske radio i TV kuće program će emitovati u digitalnom sistemu ili će se ugasiti", saopšteno je na današnjem sastanku Ministarstva kulture i lokalnih javnih emitera koji je održan u Mojkovcu.

S obzirom na značaj posla, 1. septembra počeće intenzivna informativno edukativna kampanja, a nosioci posla biće nacionalni i lokalni javni emiteri.

Kako prenosi radio Kotor, istaknuto je da će se ovaj posao obaviti kvalitetno i profesionalno, što je i karakteristika rada lokalnih javnih emitera.

Na današnjem sastanku kojim je predsjedavao savjetnik u Direktorijatu za medije Miloš Lalević, otvorila su se mnoga pitanja - koliko je ukupno sredstava potrebno emiterima, ko će ta sredstva obezbjediti, ko će praviti projekte, šta je sa postojećim dozvolama?

Zato je zaključeno da će se uskoro održati zajednički sastanak predstavnika lokalnih samouprava, lokalnih javnih emitera i stručnjaka iz ove oblasti na kojem će se raspravljati o ovom pitanju.

Današnjem sastanku prisustvovali su direktori Radio Tivta, Radio Kotora, Radio Bara, Radio Davilovgrada, RTV Budve i RTV Nikšića.

Nisu se pojavili predstavnici lokalnih emitera sa sjevera, o čemu će Ministarstvo kulture obavjestiti njihove Osnivače.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније