Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2014. 22:41   >>  22:41

SJUTRA

Počinju kotorske maškarane ljetnje fešte

Stari kotorski sat sjutra veče, u 21 sat, označiće početak XIII Internacionalnog ljetnjeg karnevala u Kotoru, koji će trajati do 2. avgusta.

Podizanjem karnevalske zastave i tradicionalnom Muljanskom feštom od ribe, vina i piva na tamošnjoj rivi, a potom na glavnom gradskom Trgu od oružja u 22 sata koncertom hrvatske violončelistkinje Ane Rucner, počeće maškarani dani.

U petak, 1. avgusta, u 20 sati na gradskom bazenu na programu su karnevalske igre bez granica na vodi, a u 22 i 30 na glavnom gradskom trgu je koncert klape Kumpanji sa Korčule.

Groznica subotnje karnevalske noći 2. avgusta je maškarana povorka koja će proći glavnom gradskom saobraćajnicom od 21 sat.

Nakon maškaranog đira i predstavljanja maskiranih grupa, u starom gradu će uslijediti karnevalska noć.

“Raduje nas ponovni dolazak izvanredne italijanske karnevalske grupe, a na karnevalu će tradicionalno učestvovati i naši karnevalski prijatelji iz Strumice, mažoretke iz Mostara, karnevalska grupa Korčulanke iz Hrvatske, a imamo najavu jedne gradske muzike sa mažoretkama iz Zagreba”, kazao je za Skala radio Vasilije  Bajrović, predsjednik Udruženja “Fešta” koje je organizator karnevala.

“Na žalost, dodao je on, zbog finansiskih sredstava organizator nije u mogućnosti da izađe u susret svim karnevalskim grupama koje su brojne i izražavaju želju da i ove godine budu na kotorskom karnevalu. Svima smo se zahvalili do nekih boljih vremena”, rekao je Bajrović.

Organizator kotorskih karnevalskih svečanosti je Udruženje “Fešta”, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma, Opština Kotor, Nacionalna i Turistička organizacija Kotor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније