Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2014. 20:41 >> 23:27

VEČERAS

Nevrijeme na jugu Crne Gore

Jako nevrijeme zahvatilo je večeras južne i centralne djelove Crne Gore, a u većini primorskih gradova ulice su pod vodom.

Veliko nevrijeme zahvatilo je u popodnevnim satima hercegnovsku opštinu. Za samo deset minuta, od 18.10 do 18.20 sati, palo je 25 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je Dnevnim novinama iz Hidrometeorološkog zavoda Herceg Novi.

Voda je nosila sve pred sobom, a po saobraćajnicama je bilo velikih odrona.

Pale su i grane po šetalištu od udara jakog vjetra. Komunalne ekipe biće na terenu do kasnih večernjih sati kako bi se nesmetano odvijao saobraćaj.

Najkritičnije je bilo u Skojevskoj ulici u Igalu, gdje su stanari ispumpavali vodu koja je ulazila u kuće.

Iz JKSP je saopšteno da se ogromna stijena odronila na magistrali u Bijeloj, a da je veliko drvo palo na šetalište u Baošićima kod Babilona.

U Zelenici je takođe bilo kritično, jer je zbog sakupljanja vode na putu bio otežan saobraćaj, kazao je direktor JKSP Boris Seferović.

Kako prenosi portal Vijesti, zbog veoma loših vremenskih uslova, Lučka kapetanija Bar u 20 sati večeras je izdala zabranu isplovljavanja iz Luke Bar koja će biti na snazi do sjutra ujuto.

Iz kapetanije su „Vijestima“ rekli da je pomorska vremenska progoza najavila južni i jugoistočni vjetar sa udarima do 35 čvorova, sa smirivanjem u jutarnjim satima. Olujni jugo podigao je kasno popodne more, u barskom zalivu već od popodnenvih sati, prije nevremena, nije bilo manjih plovila, dok na uređenim kupalištima nije bilo kupača.

Snažan pljusak, praćen grmljavinom, počeo je u Baru nešto prije 20 sati.

Na području opštine, kako je saopštila Meteorološka služba tivatskog aerodroma, večeras su za nepuna tri sata pala 82 litra kiše po metru kvadratnom.

Podsjetimo, u Crnoj Gori je, kako su danas saopštili iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na snazi narandžasti meteo alarm, jer meteorolozi ne očekuju obilne padavine kao u Hrvatskoj gdje je na snazi crveni meteo alarm.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније