Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2014. 08:18 >> 08:18

OD DANAS

Počinje Svjetska nedjelja dojenja

Udruženje Roditelji, u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori, obilježiće Svjetsku nedjelju dojenja od 1. do 7. avgusta, organizovanjem nekoliko aktivnosti u četiri crnogorska grada.

“Ovogodišnja Svjetska nedjelja dojenja, pod temom “Dojenje: Pobjednički gol - za cio život!”, koja se širom svijeta obilježava 22. put, naglašava neohodnost povećanja procenta dojene djece, kao i značaj očuvanja, promocije i podrške dojenju, a u svjetlu činjenice da se približava kraj roka predviđenog za postizanje Milenijumskih razvojnih ciljeva”, navodi se u saopštenju Udruženja Roditelji.

Prva aktivnost kojom će Udruženje Roditelji početi obilježavanje Svjetske nedjelje dojenja je druženje i razgovor sa roditeljima o dojenju i podršci u Nikšiću, danas od 18 do 21 sati na Trgu Slobode.

O istim temama će predstavnici udruženja Roditelji razgovarati sa zainteresovanim roditeljima u Baru, u nedjelju, 3. avgusta, od 18 do 21 sati na platou ispred Robne kuće.

U utorak, 5. avgusta, u hotelu Podgorica, od 10 sati biće održana Konferencija Značaj dojenja za postizanje Milenijumskih razvojnih ciljeva.

“ Tema ovogodišnje Svjetske nedjelje dojenjana Konferenciji će biti sagledana kroz osvrt na podatke koji se odnose na smrtnost odojčadi I majki, stanovništvo pogođeno siromaštvom, kao i rodnu ravnopravnost. Konferencija će biti prilika da se zdravstveni radnici, stručnjaci i roditelji podsjete na sve što je do sada urađeno u ovoj oblasti u Crnoj Gori, kao i na podatke iz Istraživanja višestrukih pokazatelja stanja žena i djece u Crnoj Gori - MICS 5,koje se tiču dojenja i siromaštva među djecom”, navodi se u saopštenju.

Novo druženje i razgovor sa roditeljima, kako su saopštili, biće organizovano posljednjeg dana Svjetske nedjelje dojenja, u srijedu, 7. avgusta u Bijelom Polju, od 11 do 14 sati, na Gradskom trgu.

“Udruženje Roditelji poziva sve zainteresovane roditelje, kao i one koji će to uskoro postati, da im se pridruže u Nikšiću, Baru, Bijelom Polju,kao i na konferenciji u Podgorici, kako bi na licumjesta dobili detaljne informacije o značaju dojenja, ali i prevazilaženju najčešćih problema i prepreka na putu do uspješnog uspostavljanja dojenja”, navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније