Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2014. 08:23 >> 08:26

350.000 EURA

Gradiće kuhinju u ZIKS-u

Vlada je zadužila Direkciju javnih radova, da se iz ušteđenih sredstava u kapitalnom budžetu, u iznosu od oko 350.000 eura, omogući Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija realizaciju projekta izgradnje kuhinje.

“Kako u toku prethodne godine, a tako ni za tekuću godinu, Kapitalnim budžetom nijesu planirana sredstva za izgradnju navedeng projekta, Ministarstvo pravde kao organ Uprave u čijem sastavu je Zavod za izvršenje krivičnih, u obavezi je da u okviru planiranih aktivnosti koje se odnose na Zavod za budući period, omogući izgradnju i opremanje zatvorske kuhinje u cilju poboljšanja i unaprjeđenja uslova u zatvorima”, ističe se u informaciji. 

Izgradnja i opremanje zatvorske kuhinje, naglašavaju, trenutno predstavlja veoma značajan projekat koji je neophodno što prije realizovati.

“Prosječan broj obroka koji se pripremaju u zatvorskoj kuhinji u toku dana iznosi 3350. Objekat u kojem se nalazi zatvorska kuhinja izgrađen je prije 60-ak godina, dotrajao je i neuslovan za boravak i rad zaposlenih, i ishranu lica lišenih slobode. Zbog objektivnih okolnosti koje se ogledaju u starosti i lošem stanju objekta i opreme u zatvorskoj kuhinji prijeti opasnost od zaraze, kao i drugih epidemioloških i pandemijskih bolesti, požara, havarija i sl., što bi moglo prouzrokovati neželjene posljedice po zdravlje i život zaposlenih i lica lišenih slobode”, ističe se u informaciji. 

"Postojeće stanje zatvorske kuhinje prijeti da ozbiljno ugrozi funkcionisanje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, te u cilju zaštite zdravlja i bezbjednosti kako lica lišenih slobode tako i zaposlenih, neophodno je što prije pristupiti realizaciji ovog projekta", navodi se u informaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније