Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

01. 08. 2014. 11:50   >>  11:54

POČELA KAMPANJA

Stop trgovini ljudima

Sigurna ženska kuća danas je počela kampanju pod nazivom "Stop trgovini ljudima", koja će se održati u svim primorskim opštinama Crne Gore.

„Godišnje u svijetu više od 700 hiljada ljudi postanu žrtve seks trafikinga, a među njima je i značajan broj naših državljana ili osoba koje imaju prebivalište u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Iz te organizacije su upozorili da u sredinama u kojima postoji visok stepen nezaposlenosti i u kojima su zarade skromne, kriminalne grupe lakše pronalaze žrtve.

Oni su objasnili da je kampanja pokrenuta u cilju promovisanja telefonskog broja za prijavljivanje slučajeva trgovine ljudima, kao i informisanja građana o opasnostima seks trafikinga, posebno tokom ljetnje sezone u kojoj, kako su naveli, postoji povećani rizik od te vrste organizovanog kiminala.

„Sigurna ženska kuća će uz podršku predstavnika opština, u svim primorskim gradovima održati pres konferencije, te sprovesti niz promotivnih aktivnosti sa ciljem da se ukaže na postojanje i utiče na prevenciju seks trafikinga i seksualne eksploatacije ljudi“, navodi se u sapštenju.

Kampanja se sprovodi kao dio projekta Veća transparentnost i odgovornost vlasti, koji se finansira od strane Evropske Unije, preko Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a sprovode ga Sigurna ženska kuća, MANS i još četiri nevladine organizacije

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније