Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 03. 2013. 21:34   >>  21:45 2

AZMONT

Kumbor: Zakupac će sačuvati spomen obilježje

Kompanija Azmont, zakupac zemljišta u Kumboru, postaraće se da spomen obilježje stradalim pilotima ostane na tom mjestu.

U saopštenju Azmonta navodi se da će se sa najvećim uvažavanjem i pažnjom odnositi prema tim objektima.

“Azmont će se postarati da spomen obilježje stradalim pilotima ostane u Kumboru. Prvi koraci u očuvanju spomenika su već preduzeti pa je prezervacija ovog obilježja već obavljena i on je uključen u odobrene planove”, kaže se u saopštenju.

Kompanija će, dodaje se, takođe angažovati istoričare, kako bi se popisali svi detalji, dokumentovali i sačuvali od zaborava svi istorijski aspekti i tako predstavljali sastavni dio ovog memorijalnog obilježja.

 

“Ovo se odnosi i na lansirnu lampu pomorskog kapetana Miroslava Štumbergera. U istom duhu i sa posebnim pijetetom će biti vođena briga o crkvi Svete Nedjelje sa njenim izuzetno vrijednim baroknim detaljima”, kaže se u saopštenju.

Iz Azmonta su poručili das u, uz konsultaciju i uvažavanje sugestija ljudi od struke u Crnoj Gori, takođe uzeti u razmatranje veoma detaljni planovi za zgradu nekadašnje Komande Mornarice u Kumboru.

Kompanija Azmont istakla je da se postojeći istorijski objekti ne mogu smatrati smetnjom već ih, kako su naveli, posmatraju kvalitet više u okviru kompleksa u Kumboru.

“S obzirom da Azmont ima duboko poštovanje prema bogatoj istoriji Crne Gore, postaraće se, a to je uključeno u sve buduće planove, da pruži svoj doprinos u zajedničkom očuvanju svih objekta koje Azmont ima cast da se nadju u okviru našeg buduceg turističkog kompleksa”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније