Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 03. 2013. 10:51   >>  10:47

PODGORICA

Prvo Savjetovalište za zavisnike od kocke

Već dvije sedmice građani Crne Gore imaju mogućnost odlaska na konsultacije i dijagnostičke preglede u prvo crnogorsko Savjetovalište za psihološku pomoć i podršku osobama sa problemom kockanja, koje je otvoreno u Podgorici.

U zavisnosti od potrebe osobe sa problemom kockanja Savjetovalište obuhvata nekoliko posebnih programa, napominje koordinatorka projekta Tijanja Ignjatov.

,,Postoje posebni programi za ljude koji sun a nekom posebnom nivou i za ljude koji sun a problematičnom nivou kockanja. Takođe su specijalni programi za članove porodica. Radi se u zavisnosti od izraženosti problema na šestomjesečnom programu i u jednogodišnjem programu”, kaže Ignjatov za Antenu M.

Na besplatnim konsultacijama, ističe Ignjatov, koje traju od pola sata do 45 minuta pacijenti se upoznaju sa ponudom Savjetovališta i stručnim timom pred kojim iznose svoje potrebe.

,,Postoji dijagnostički pregled koji traje od 2 do 2 i po sata gdje mi dobijamo kompletnu psihološku procjenu i dođemo do odgovora koliko je problem kockanja izražen, da li je problematični ili patološki nivo. U zavisnosti od ta dva nivoa dalje se predlaže program rada i u zavisnosti od toga postoji određena cijena terapiije”, kaže Ignjatov.

Koordinatorka Savjetovališta objašnjava i kako otprilike izgleda jedan psiho-terapijski tretman:

,,Individualni je rad sa terapeutom. Na početku su to dva do tri susreta nedjeljno sa terapeutom. Između tretmana postoje I telefonski razgovori. To je, dakle, psihoterapijsko savjetovanje”, objašnjava Ignjatov.

Za zainteresovane predviđene su i tribine na kojima će javnost imati priliku da se upozna sa problemom kockanja, stručnim timom i uslugama Savjetovališta kao i da dobiju odgovore na sva pitanja. Prva tribina zakazana je za petak koja će se održati u glavnom gradu, kazala je Ignjatov za Antenu M.

Kontakt telefon i mail adresa na koje se građani mogu obratiti i zakazati konsultacije - 067 688 908savjetovaliste@zid.org.me

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније