Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 03. 2013. 15:09 >> 15:12

PODGORICA

USSCG: Pravedno rasporediti stanove

Unija slobodnih sindikata tražiće jednaka prava na raspodjelu stanova solidarnosti izgrađenih na placu koji je dodijelila Opština Podgorica, a koji je oslobođen plaćanja zemljišta i komunalija jer je, kako kažu, napravljena neviđena diskriminacija.

,,Svi kolektivi su se ranije obratili Crnogorskom fondu za solidarnu i stambenu izgradnju i Glavnom gradu i tada nam je odgovoreno da pravo na podjelu imaju isključivo članovi Saveza sindikata Crne Gore, kazala je član USS Sandra Obradović.

Ali u Uniji, kaže Obradović, neće odustati. Ponovo će se obratiti nadležnima, a ključno pitanje će biti da li članovi Unije imaju jednaka prava na raspodjelu stanova.

 ,,Treba da se rade dvije zgrade sa 169 stanova, od čega je 118 pripalo fondu a 51 Glavnom gradu, koji je podijeljen po kolektivima. Za osam stanova se ne zna kome se dodjeljuju, jer nijesu pokriveni odlukom. To dovoljno govori o transparentnosti ovog procesa i dodjele zemljišta", kazala je Obradović.

Diskriminacija prema članovima Unije, kako tvrde njeni predstavnici, traje od 2008 godine. 

Članovi Unije očekuju od predsjednika Vlade i gradonačelnika da što prije počnu da rješavaju problem.

 

Nataša Labudović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније