Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 08. 2014. 15:02 >> 15:03

DANILOVGRAD

SNP: Riješiti probleme Novog sela

Iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Danilovgrad, apelovala je na lokalne službe da riješe probleme građana MZ Novo selo, koji su, kako su kazali, suočeni s mnogim problemima.

"U opštini Danilovgrad, slobodno mogu reći, običan građanin ima više problema sa fukcionisanjem lokalnih službi nego u opštinama gdje bi to možda I bilo logično zbog ne formiranja izvršne vlasti. Ne znam kako, nažalost, opozicioni odbornik može učestovati u rešavanju problema građana Danilovgrada, posebno ako se radi o mjesnoj zajednici u kojoj živi osim da, na ovakav način, apeluje na nadležne službe", saopštila je odbornica SNP-a u danilovgradskoj skupštini, Ivana Rešetar.

Ona ističe da je Novo selo područje danilovgradske opštine koje pogotovo u ljetnjim mjesecima kontinuirano ima problem sa elementarnim potrebama građana, a kao primjer je navele problem vodosnadbijavanja, koji je teško premostiv u pojedinim područjima.

Osim toga, mještani imaju problema sa komunalnim otpadom.

"Već izvjesno vrijeme mještani Novog Sela suočeni su sa problemom odlaganja smeća. Naime, autobusko stajalište zbog prepunih kontejnera, starog namještaja i raznog građevinskog otpada koji se nalaze oko njega pretvoreno je u mini deponiju", kazala je Rešetar.

Ističe da je posebno teško čekati autobus u ljetnjim mjesecima kada se zbog visokih temperatura intezivni neprijatni mirisi šire, a mještani ne isključuju ni mogućnost zaraze.

"Kao i većina mještana smatram da autobusko stajalište nije pravo mjesto za postavljanje kontejnera", poručila je odbornica SNP-a.

Zbog toga apeluje, kako na stanovnike Novog Sela i okoline da više računa povedu prilikom odlaganja otpada, naročito u pogledu vrste, tako i, prije svega na na Komunalno preduzeće da pod hitno riješi taj problem, jer je, kako kaže, neprijatan miris manje važan od straha od trovanja ili širenja neke zarazne bolesti.

"Opština Danilovgrad je često isticala činjenicu da je dobila iz IPA sredstavna na bazi projekta veći broj novih kontejenera i savremenih vozila za odlaganje otpada, ali građani naše opštine ne osjećaju boljitak od te savremene opreme. Dakle, jasno je da nije dovoljno imati srestva već treba na pravi nacin upravljati njima i imati planove rada po prijoritetima kako bi se povećao kvalitet usluga koje opština treba da pruži gradjanima. No, odavno je poznato da je lokalna vlast u našoj opštini uvijek jaka na riječima, a slaba na djelima", zaključuje Rešetar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније