Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 08. 2014. 08:05 >> 08:52
2

OD DANAS REKTORKA UCG

Vojvodić: Vjerujem u dobre rezultate

Redovna profesorica Fakulteta dramskih umjetnosti Radmila Vojvodić od danas je i zvanično rektorka i prva žena na čelu Univerziteta Crne Gore.

Podsjećamo da je Vojvodić na toj funkciji naslijedila Predraga Miranovića, koji je rektor bio u dva mandata.

"Preuzimam rad na čelu UCG s uvjerenjem u zajedničku odlučnost i istrajnost, pa tako i dobre rezultate. I u najužem rektorsko-prorektorskom timu, koji očekujem da potvrdi UO UCG, i u konstruktivnoj saradnji sa svima koji čine akademsku zajednicu", kazala je Vojvodić za Pobjedu.

Ona je navela da je u razvojnom planu UCG, koji je javno izložila, tražila od Senata i Upravnog odbora da se uđe u odsudnu fazu transformacije UCG.

"Jeste nam potrebno veće razumijevanje države, veći budžet. Jeste da ne smijemo dozvoliti da uđemo u finansijsku spiralu upravo u procesu delikatne borbe za kvalitet obrazovanja i pronalaženje našeg specifičnog modela univerziteta, ali to ne znači da je sve samo pitanje novca. Više od svega treba nam odvažnosti i profesionalne posvećenosti, baš kao i plemenitog osjećanja pripadnosti Univerzitetu Crne Gore kao javnom dobru", kazala je Vojvodić.

Vojvodić je najavila da će UCG preuzeti odgovornost za kvalitet obrazovanja i stanje na tržištu rada da bi odlučno tražili odgovornost i od Vlade kao osnivača i od svih onih društvenih faktora koji su dužni da rade za javno dobro.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније