Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 03. 2013. 17:35 >> 17:25

KOTOR

FOTO: Vježba Mornarice Vojske Crne Gore

U Luci Kotor održana je međuresorna vježba gašenja požara na ugroženom brodu i zaštite mora od zagađenja, na kojoj su Mornaricu Vojske Crne Gore predstavljale posade pučinskog remorkera "Orada" PR-41 i motornog čamca "Polycat".

Pored pripadnika Mornarice na vježbi su učestvovali zaposleni u Luci Kotor, predstavnici Uprave pomorske sigurnosti, pripadnici Uprave policije, Služba spašavanja Kotor i medicinske ekipe Opšte bolnice iz Kotora.

Scenario vježbe obuhvatio je postupke svih službi odgovornih za bezbjednost plovidbe u Crnoj Gori prilikom pojave požara na usidrenom brodu, počev od spašavanja i zbrinjavanja povrijeđenih, preko gašenja požara, do postupaka sprečavanja izlivanja opasnih jedinjenja u more i njihove neutralizacije.

Vježba je pokazala odličan nivo spremnosti i obučenosti svih učesnika te njihovu riješenost da Crna Gora i u ovom segmentu bezbjednosti uspješno primjenjuje svjetske standarde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније