Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 08. 2014. 15:56 >> 16:03
11

POČEO UPIS

"Fakultet za crnogorski društvena potreba"

Na Cetinju je počelo podnošenje dokumenata za upis na prvu godinu na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost. Zainteresovani se mogu prijaviti u naredna dva dana, a mjesta ima za 25 studenata koji će se finansirati iz budžeta.

Kandidati, pored prijave za upis, podnose originalna svjedočanstva o završenom 1, 2, 3. i 4. razredu srednjega obrazovanja, diplomu o položenom maturskom/stručnom ispitu koji se polaže eksterno, ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu.

Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti i iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kanditati koji su stručni ispit polagali eksterno. 

Testovi iz ova dva dva predmeta biće održani 23. avgusta.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 25. avgusta. Upis kandidata biće 27. avgusta. 

Vršilac dužnosti dekana Adnan Čirgić je kazao da je osnivanje tog fakulteta odraz društvene potrebe i nove crnogorske društvene stvarnosti. On vjeruje da će uskoro i Crna Gora u tom segmentu nauke moći da stane rame uz rame sa drugim razvijenim društvima Evrope.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније