Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 08. 2014. 08:25 >> 11:44

POTROŠILI 200.000 EURA

UCG izgubio spor sa zaposlenima

Menadžment Univerziteta Crne Gore (UCG) potrošio je najmanje 200 hiljada eura na sudski spor sa zaposlenima kojima je dugovao dio zarada.

Zaposleni na UCG su tužili tu visokoškolsku ustanovu jer su im uskraćene uvećane zarade od 2009. do 2012. godine, što je bilo garantovano Kolektivnim ugovorom.

Novac koji je potrošen na sudski spor trećina novca koji je UCG po osnovi sudskih zarada dugovali zaposlenima, pišu Vijesti, navodeći da su na UCG znali da će izgubiti spor, ali su dio tereta htjeli prebaciti na Ministarstvo finansija, kao drugotuženi organ u sporu.

Punomoćnici UCG nijesu sporili potraživanja zaposlenih, ali su, kako se navodi, imali jasnu strategiju da iako izgube spor, dio materijalne odgovornosti prebace na Ministarstvo finansija.

Podgorički Osnovni sud je je odlučio da UCG treba da isplati više od 630 hiljada eura zaposlenima, a, kako se navodi, bez obzira na pokušaj UCG da teret presude podijeli sa Ministarstvom finansija, sud je odlučio da ta visokoškolska ustanova mora sama da isplati potraživanja zaposlenih, ali i sudske troškove.

Osnovni sud je presudio da UCG treba da plati i 107 hiljada EUR za sudske troškove koji su, kako se navodi, početkom jula prinudno naplaćeni. Tokom postupka prinudno je naplaćeno i oko 40 hiljada EUR jer se punomoćnici UCG nijesu pojavili na dva ročišta.

Iako su priznali da su zaposleni u pravu, UCG je nastavio postupak, predajući žalbu Višem sudu, koja je, kako podsjećaju Vijesti, odbijena.

Predsjednik Upravnog odbora UCG, Duško Bjelica, juče je na pres konferenciji kazao da je UCG tokom avgusta isplatio oko milion EUR zaposlenima, na osnovu sudskog spora zbog neisplaćivanja pune zarade od 2009. do 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније