Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 08. 2014. 15:31 >> 15:37

BANJEVIĆ TVRDI

Bezbjednost u M.Erlajnsu maksimalna

Montenegro Erlajns posjeduje mehanizme kojima bezbjednost operacija drži na maksimalnom nivou i pod stalnim je nadzorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo, tako da bezbjednost u aviokompaniji nije ugrožena, saopštio je direktor operativnih službi i održavanja, Živko Banjević.

''Kao direktor operativnih službi i održavanja MA, ovlašćen od Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i sa dvanaestogodišnjim iskustvom u avio-kompaniji na poslovima održavanja vazduhoplova, a zbog naših putnika, želim da potvrdim da nema govora da je bezbjednost u kompaniji na bilo koji način ugrožena'', rekao je Banjević, komentarišući izjavu bivšeg predsjednika Odbora direktora, Zorana Đurišića. 

Đurišić je kazao da je ozbiljno zabrinut za buduću sigurnost saobraćaja, jer je kompaniju napustilo nekoliko visoko stručnih ljudi.

Prema riječima Banjevića, osim što posjeduje mehanizme kojima bezbjednost operacija drži na maksimalnom nivou, M.Erlajns je pod stalnim nadzorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo, pri čemu je, pored domaćih inspekcija, prošle godine kompanija prošla i međunarodnu bezbjedonosnu IOSA inspekciju, sa istim ljudima koji su i sada u M.Erlajnsu.

''U skladu sa međunarodnim propisima i vazduhoplovne vlasti zemalja ka kojima letimo redovno vrše inspekcije naših aviona i to bez nalaza koji utiču na bezbjednost letjenja. Takođe bih dodao da smo i u posljednjih godinu, preko 99 odsto letova obavili na vrijeme, što predstavlja jedan od najboljih rezultata na evropskom tržištu komercijalne avijacije'', rekao je Banjević.

On je ocijenio da ovaj podatak dovoljno govori o stanju flote MA sa svih aspekata.

''Na kraju, smatram da je bilo koji povod, pa čak i netačni navodi koji su se danas pojavili u štampi, dobar da se naši putnici podsjete da postoji sistem kojim se konstantno vodi računa o njihovoj bezbjednosti'', zaključio je Banjević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније