Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 08. 2014. 15:40 >> 15:40

PETNJICA

Ministarstvo daje 30.000 za vodovod

Nastavak izgradnje vodovoda u Petnjici, koji će povezati preko 600 domćinstava. biće pomognut od strane resornog ministarstva sa 30.000 eura, saopštio je danas u pomoćnik ministra poljoprivrede i rurarlnog razvoja Velizar Vojinović. On je sa kolegom zaduženim za ruralni razvoj, Darkom Konjevićem, razgovarao sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem o poboljšanju vodosnbdijevanja, putne i druge infrastrukture na seoskom području te realizaciji projekata koje je Vlada Crne Gore do sada pomogla.

Izražavajući zadovoljstvo zbog  dosadašnje nesebične pomoći Vlade Crne Gore razvoju tog kraja, presjednik opštine Samir Agović, je istakao značaj saradnje Petnjice i Vlade koja je ovog puta rezultirala neophodnom finasijskom inekcijom koja će pomoći da se u nardnom periodu ubrazaju radovi na izrgadnji vodovoda.

„Dužina primarnog voda je oko 13 km a vrijednost investicije 400.000 eura .Do sada je urađena kaptaža i položeno 1200 metara cijevi. Sa dobijenim novcem omogućen je nesmetan rad na izgradnji vodovoda sve dok traje građevinska sezona“, istakao je Agović.

Pored pomoći resornog ministarstva on je naglasio i značaj donacija od samih građana kao i njihovo učešće u izgradnji tog izuzetno važnog objekta za normalno funkcionisanje života na prostoru cijele Opštine.

„Projekat treba da unaprijedi infrastrukturu petnjičke opštine. Postavljanjem primarnog vodovoda i izgradnjom sekundarne mreže do samih korisnika, obezbjeđuje se potpuna funkcionalna opremljenost najvećeg dijela opštine. Na taj način će se zamijeniti postojeća alternativna rješenja za snabdijevanje vododom koja nijesu bila dovoljno efikasna i koja su iziskivala više troškova za korišćenje tog resursa“, kazao je Agović.

Jedna od tema današnjeg razvora bila je i elektrifikacija katuna uz pomoć solarnih panela, kazao je pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Darko Konjević.

„Elektrifikacija pomenutih područja kao i izgradnja ruralne infrastrukture  realizovaće se u skladu sa prioritetima koje definiše sama opština, saopštio je Konjević.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније