Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 08. 2014. 18:18 >> 18:18

ŽABLJAK

Rekonstruisan vodovod u Pitominama

Oko 90 domaćinstava na Pitominama ,selu kod Žabljaka, konačno su riješili problem vodosnabdijevanja, koji je bio izražen tokom ljeta kada su pojedina domaćinstva mjeecima bila bez vode. Vodovod sa pumpom u Ivan Dolu vrijedan 30.000 eura finansiralo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Opština Žabljaki mještani svojim radom.

Vodovod je danas otvorio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

"Ovo nije posao koji radi jedan čovjek. Ovoje posao koji radi tim ljudi i mislim da je poruka svima da možemo postići mnogoako radimo zajedno, ako razumijemo jedni druge i ako smo složni. Projekat sigurno ne bi smo završili da nije bilo značajnog doprinosa mještana, da nije bilo podrške lokalne samouprave i da se u ministarstvu nijesmo okrenuli onome što su prioriteti Žabljaka", rekao je Ivanović.

On je naglasio da mu je drago da je oko 90 domaćinstava riješilo problem vodosnabdijevanja, i da neće stati s projektima, već da je s predsjednikom opštine razgovarao o planovima za 2015. i 2016. Ivanović je najavio do kraja ove godine izradu projekta za vodosnabdijevanje Šaranskog sela Krš i radove za vodosnabdijevanje Male Crne Gore.

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević ocijenio je da je sa izgradnjom vodovoda riješen jedan veliki problem Žabljaka i mještana Pitomina.

"Ono što mogu da obećam da će lokalna uprava nastojati u naredno periodu da i drigim ruralnim područjima na ovakav nači rešava pitanje vode i puteva i da ćemo pokušati u saradnji sa ministarstvom poljoprivrede poboljšamo uslove života na selu", kazao je Vukićević.

Završetkom vodovoda najzadovoljniji su mještani.

" Nemože srećniji dan da nam bude pogotovu mi koji smo nosili vodu u na ledjima bremenicama, poslije kada su se pojavili bidoni bilo nam je laše a danas evo sve i kupatila i česme", rekla je osamdesetogodišnja mještanka Kata Šamšal.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније