Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 08. 2014. 08:48 >> 09:01

KCCG - PACIJENTI

Najveći problem nejavljanje i čekanje

Zaštitniku prava pacijenata u Kliničkom centru Crne Gore od početka godine podnešeno je 165 pritužbi.

Građanima najviše smeta to što putem telefona ne mogu dobiti informacije zbog nejavljanja službenika i dužina čekanja na pregled u kardiološkoj i internoj ambulanti na Poliklinici.

Kako je za današnju Pobjedu kazala  zaštitnica prava u KCCG Grana Bubanja, manji dio prigovora odnosi se na komunikaciju medicinskog osoblja i kvalitet pružene medicinske usluge. Ipak, kako kaže, pritužbi je manje nego prošle godine, kada je zaštitnik primio 361 prijavu.

„Analizirajući prigovore, uočen je trend smanjenja u ovoj godini. Naime, od januara do danas, a naročito u posljednja dva mjeseca, značajno je smanjen broj prigovora. Razlog tome je primjena centralog zakazivanja pregleda i medicinskih procedura u Poliklinici KCCG, koje je osim jednostavnijeg postupka omogućilo i kraće vrijeme čekanja za preglede odnosno za dijagnostiku“,kazala je Bubanja.

Ona je kazala da problemi na koje se žale pacijenti nastaju zbog optrerećenosti Kliničkog centra.

Postoje, kazala je, i objektivne teškoće, kao što je nedostatak kadra, nedovoljan prostor, privremeni zastoj u radu opreme ili nabavci potrošnog materijala.

Prema njenim riječima, svi prigovori u usmenoj ili u pisanoj formi riješeni su u skladu sa Zakonom o pravima pacijenata.

„Svakom prigovoru pristupa se po predviđenoj proceduri i podnosilac se obavještava o preduzetim radnjama. Bilo je prigovora koji nijesu u nadležnosti zaštitnika prava pacijenata ali je zaštitnik pomogao svima gdje god je to situacija dozvoljavaa ili dao savjet u rješavanju problema“, kazala je Bubanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније