Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 08. 2014. 15:25 >> 15:26

TUŽILAŠTVO OBJAVILO

Zbog droge, prijavljeno 196 osoba

U Crnoj Gori je za krivična djela protiv zdravlja ljudi prošle godine prijavljeno 196 osoba, saopšteno je iz Državnog tužilaštva. Protiv 161 lica postupci su završeni osuđujućim presudama.

 

Pored neriješenih prijava iz ranijih godina, državni tužioci su imali u radu ukupno prijava protiv 212 osoba, što je u odnosu na prethodnu godinu manje za sedam.

“Protiv 37 učinilaca krivične prijave su odbačene, za 125 je donijeta naredba za sprovođenje istrage, 143 su optužena, pa su sudovi, uz neriješena optuženja iz ranijih godina,imali u radu ukupno optuženja protiv 315 učinilaca”, kaže se u Izvještaju tužilaštva, dostavljenom crnogorskom parlamentu.

Navodi se da protiv 161 osobe postupci završeni osuđujućim presudama.

“Protiv 149 učinilaca izrečena je kazna zatvora, devet je kažnjeno uslovnom osudom, sa dvije osobe sklopljen je sporazum o priznanju krivice, 12 je oslobođeno od optužbe, a protiv deset osoba je donijeta odbijajuća presuda”, navode iz tužilaštva.

Na kraju 2013. godine ostala su neriješena optuženja protiv 132 osobe.

Prema navodima tužilaštva, oni su najčešće vršili krivična djela - neovlašćena proizvodnja, držanje, stavljanje u promet i uživanje opojnih droga.

“U odnosu na ova krivična djela, sudovi su izrekli 161 osuđujuću presudu, od čega 149 učinilaca kažnjeno je zatvorom, devet uslovnom osudom, sa dvije osobe sklopljen je sporazum o priznanju krivice, 11 je oslobođeno od optužbe, prema pet lica donijeta je odbijajuća presuda, dok je pet optuženja ustupljeno”, saopšteno je iz tužilaštva.

Navodi se da se kod sudova ostalo neriješeno optuženja protiv 125 počinioca krivičnih djela iz Krivičnog zakonika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније