Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 09. 2014. 07:59 >> 09:16

POČELA ŠKOLA

Đaci opet u klupama

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori kako je i predviđeno školskim kalendarom Ministarstva prosvjete počinje danas.

Sve pripreme su obavljene na vrijeme i u škole će ući oko 70.000 osnovaca i 32.000 srednjoškolaca.

Iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica je saopšteno da udžbenika, čija je distribucija počela 18. avgusta ima dovoljno i da će ih biti tokom cijele školske godine, tako da učenici i njihovi roditelji nemaju razloga za brigu.

Za vrijeme ljetnjeg raspusta obavljena je i sanacija 89 objekata obrazovno-vaspitnih ustanova širom Crne Gore u šta je uloženo preko 1.555.000 eura.

"Jedan broj ustanova je iz sopstvenih prihoda i donacija obezbjeđivao određena sredstva za sanaciju, tako da cifra prelazi 2.000.000 eura", saopšteno je ranije Pobjedi iz Ministarstva prosvjete.

Sanacije su uglavnom podrazumijevale rekonstrukciju izolacija, sanitarnih čvorova, izgradnju sportskih terena, rekonstrukciju krovova, zamjenu namještaja, krečenje, popravku ograda, sanaciju toaleta, adaptaciju prostora namijenjenog za produženi boravak djece, uređenje školskih dvorišta, rekonstrukciju sistema grijanja i dr.

Iz Ministarstva su podsjetili da na redovan početak školske godine neće uticati nalaz Agencije za zaštitu životne sredine o povećanju gasa radona u pojedinim školama. Iz Agencije je saopšteno da su škole bezbjedne za đake i da apsolutno nema nikakve opasnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније