Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2014. 13:33 >> 13:32
3

U VEĆINI ŠKOLA

Održan čas upozorenja

U većini crnogrskih škola održan je štrajk upozorenja čime su zaposleni Vladi poručili da ne odustaju od svojih zahtjeva, rekao je predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević.

Glavni odbor Sindikata prosvjete pozvao je sve kolege da danas u obje smjene organizuju jednosatni čas upozorenja, nezadovoljni pregovorima o povećanju zarada.

„Većina škola ispoštovala je odluku Glavnog odbora Sindikata prosvjete i poslala poruku Vladi da treba da ne odustajemo od svojih zahtijeva i da treba da porazgovaraju sa nama o njima“, kazao je Pavićević agenciji Mina.

Pavićević je zadovoljan odzivom kolega i smatra da su uradili pravu stvar, zbog čega su dobili punu podršku kolega.

„Za naredne poteze ćemo vidjeti. Ovo je bio jednodnevni a ubuduće, što se štrajka tiče, sve zavisi od poteza Vlade. Mi smo rekli što smo imali, upozorili, poslali poruku i čekamo sad reakciju“, poručio je Pavićević.

On je rekao da je Sindikat spreman za nastavak pregovora.

Prosvjetni radnici traže povećanje plata za 15 odsto, pozivajući se na Sporazum potpisan 2011. godine kojim se predviđa da će zarade zaposlenih u javnom sektoru pratiti ekonomski rast i da će, ukoliko dođe do rasta budžeta od 3,5 odsto, biti stvoreni uslovi za povećanje zarada.

Premijer Milo Đukanović poručio je ranije da bi bilo kakvo povećanje zarada u javnom sektoru u ovom trenutku bilo neodgovorno.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније