Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina Business ]

02. 09. 2014. 08:20 >> 13:35

ZBOG DUGOVANJA

Danas blokada mljekare Nika

Kooperanti mljekare Nika, čija potraživanja za njih 70 iznose oko 150 hiljada eura, danas će u deset sati blokirati kapiju te fabrike.

 

Oni su prošle sedmice vlasniku mljekare Aleksandru Božoviću dali rok da im do danas isplati dugovanja. U protivnom su najavili blokadu fabrike i isporuke mlijeka.

„Rečeno nam je da Ukrajinci stižu u Nikšić u srijedu. Da smo najavili blokadu za srijedu, oni bi stigli u četvrtak. Zaista nam je dosta zamajavanja. Niko nam se nije javljao ni iz Opštine, ni iz resornog ministarstva. Ne možemo više da čekamo. U pitanju je egzistencija 70 porodica, a mi tražimo samo ono što je naše“, rekao je predstavnik kooperanata Dejan Mijatović.

Kako je Vijestima kazao vlasnik mljekare, Ukrajinci koji treba da preuzmu 66 odsto fabrike, u Crnu Goru stižu danas, a sa CKB bankom sjutra imaju razgovor o deblokadi računa.

„Pošto mi jedino imamo kredit kod CKB banke, Ukrajinci su sa njima dogovorili sastanak u srijedu kako bi se dogovorili da novac koji uplate bude usmjeren na isplatu prispjelih obaveza po osnovu kredita, kao i na izmirivanje dugovanja prema kooperantima i radnicima, a ne na povraćaj kredita, dospjelog i nedospjelog. Toga dana će i potpisati ugovor o saradnji“, tvrdi Božović.

Ukrajinska firma Tera-food, kako je kazao Božović, preuzela bi postojeće obaveze firme i dugovanja prema kooperantima i radnicima bi bila isplaćena odmah, dok bi u dogovoru sa povjeriocima u narednom periodu bio obavljen reprogram potraživanja.

Nikšićka mljekara kooperantima sa područja te Opštine duguje u prosjeku po nekoliko hiljada eura, mada ima i onih čija su potraživanja veća od 20 hiljada eura.

Mljekara ima problema i sa vraćanjem duga bankama za kredit, a nekoliko ranijih sastanaka sa kooperantima završeni su odlaganjima za isplatu novca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније