Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2014. 09:36 >> 09:35

FAKULTET ZA SPORT

Duško Bjelica nije više dekan

Profesor doktor Duško Bjelica neće više obavljati funkciju dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice.

 

U saopštenju se navodi da Bjelica nije obrazložio svoju odluku o prijevremenom povlačenju s te funkcije.

"Iako mu funkcija ističe sa kalendarskom godinom, profesor Bjelica je obavijestio najbliže saradnike da će mjesto na kojem je od osnivanja fakulteta prepustiti nekom od kolega na početku studijske godine koja na Univerzitetu Crne Gore počinje u ponedjeljak, 8.septembra", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, Bjelica će ostati upamćen kao jedan od osnivača Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću koji od 5. juna 2008. funkcioniše kao samostalna jedinica UCG.

Ranije je dva puta biran na funkciju dekana i oba puta jednoglasno na tajnom glasanju u kolektivu.

Očekuje se da Upravni odbor UCG na prvoj narednoj sjednici imenuje vršioca dužnosti dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću do izbora novog dekana u redovnom postupku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније