Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 09. 2014. 08:18 >> 08:33
5

AUTORSKA PRAVA

Zbog Cece od Top hila traže 62.000

Organizacija za zaštitu prava autora muzike - PAM CG tužila je budvansku diskoteku Top hil zbog navodnog duga od 62.800 eura zbog neplaćanja naknada za autorska prava za 2011, 2012. i 2013. godinu.

 

U PAM-u tvrde da Top hil nije ispoštovao odredbe ugovora o neisključivom ustupanju prava korišćenja muzičkih djela s repertoara PAM-a kojim je previđeno da budvanska diskoteka plaća 2.000 eura na ime mjesečne paušale za jul i avgust, te po osnovu javnog izvođenja po propisanoj tarifnoj klasi, piše Dan.

Direktor PAM-a Božidar Raičević kazao je juče u podgoričkom Privrednom sudu da iz Top hila nijesu dostavili izvještaj koje su koncerte organizovali u 2013. godini, iako su bili dužni da to učine.

Raičević je dodao da je tokom prethodne godine u diskoteci organizovano osam koncerata i 11 di-džej programa, od kojih nijedan nije prijavljen PAM-u. U 2013. godini su, prema podacima PAM-a, gostovali Aca Lukas, Toni Cetinski, Željko Joksimović, Severina Vučković, grupa Kolonija, Džiboni, dok je pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović imala dva koncerta u ovoj godini, a gostovalo je i 11 inostranih di-džejeva.

Istakao je da je ugovor sa Top hilom zaključen 2012, navodeći da su se odredbe ovog dokumeta odnosile i na 2011, za koju je diskoteka dostavila izvještaj o organizovanim koncertima.

„U izvještaju za 2011. godinu su nam naveli da je Sergeja Ćetkovića gledao 291 posjetilac. Pa, Sergej samo kad uđe u kafanu okupi toliko ljudi“, kazao je Raičević, navodeći da PAM nije provjeravao tačnost izvještaja koji su im dostavljeni.

Zastupnik Top hila, advokat Snežana Jović ocijenila je da su navodi PAM-a neosnovani, paušalni i kontradiktorni. Ona smatra da je Raičević „slučajno istakao da Ceca nije izvodila svoje pjesme“, dodajući da to nije tačno.

Jovićeva je zatražila da predstavnici PAM-a dostave dokaz da je ova organizacija plaćala naknade za autorska prava izvođačima koji su gostovali u Top hilu ili organizacijama čiji su članovi.

Zastupnik PAM-a, advokat Ivica Todorović odgovorio je da to nije predmet ovog spora i da time „ne treba zatrpavati ovaj predmet“. Jovićeva je kazala da „i te kako treba dostaviti dokaze“ o tome.

Sudija Blažo Jovanić suđenje je odložio za 8. oktobar.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније