Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 03. 2013. 21:32 >> 21:37
4

ODGOVOR

Uređivački tim RTCG žali zbog utiska DF-a

Uređivački tim Televizije Crne Gore saopštio je večeras da žali zbog utiska koji je Demokratski front stekao o načinu izvještavanja sa promotivnih skupova nezavisnog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića.

Naime, predstavnici Lekićevog Izbornog štaba pozvali su Savjet RTCG da opomene urednički tim, zbog, kako su kazali, neprofesionalnog izvještavanja. U Lekićevom izbornom štabu kažu da Javni servis pripada podjednako svim, pa i tom štabu jer, kako su kazali, plaćaju ga kao i ostali finansijski obveznici. Javni servis je, kako je na konferenciji za medije kazao šef Lekićevog Izbornog štaba Goran Danilović, predstavljajući biografiju Lekića, naveo da živi i radi u Italiji.

U reagovanju uređivačkog tima navodi se da je“ u dosadašnjem toku kampanje, Televizija Crne Gore imala i ima profesionalnu i izuzetno korektnu saradnju sa Izbornim štabom Lekića, i da do sada nijesmo imali ni jedan jedini njihov prigovor“.

Uređivački tim je saopštio da su, u svakodnevnoj višestrukoj komunikaciji, novinar koji prati određeni izborni skup i urednici, dogovarali i dogovaraju sa Lekićevim izbornim štabom sadržaj promotivnog materijala.

„Kako je DF iznio zamjerke na izbor takozvanih pokrivalica, urednički tim je, i prije presa, kontaktirao Lekićev izborni štab i predložio da, u cilju otklanjanja svake sumnje na rad naših novinara, u periodu kampanje dostavljaju izmontirane priloge sa promotivnih skupova, što inače nije praksa“, saopšteno je u Dnevniku.

Što se tiče biografije nezavisnog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, koja je emitovana u sinoćnjem Dnevniku, „naglašavamo da je biografija preuzeta sa Vikipedije, i da apsolutno nije postojala bilo kakva zla namjera o krivotvorenju Lekićevog prebivališta“.

„Žao nam je ukoliko je DF sve ovo shvatio kao želju Javnog servisa da nezavisnom predsjedničkom kandidatu Miodragu Lekiću nanese štetu, i pozivamo na nastavak, po nama, uspješne saradnje“, kaže se u reagovanju.

A navod DF-a da premijer Milo Đukanović „uređuje program naše kuće, ne zaslužuje  bilo kakav komentar „, zaključuje se u reagovanju uređivačkog tima Televizije CG.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније