Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 09. 2014. 14:25 >> 20:08
3

KONJEVIĆ ZABRINUT

"Povratnici lako do oružja"

Država mora dati adekvatan odgovor i kažnjavati osobe koje suprotno krivičnom zakoniku nose oružje na javnom mjestu, poručio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

On je kazao i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz inicijative koje bude imalo prema drugim ministarstvima, tražiti izmjenu regulative kako bi se najrigoroznije kažnjavali napadi na pripadnike MUP-a.

"Problem je što se sankcije u tim slučajevima dugo čekaju, nisu adekvatne i mislim da je to izazov”, kazao je Konjević, ali i dodao da to značajno ne utiče povećanje stope kriminaliteta.

“Kada god imate u uslovima dugotrajne krize poremećenu društveno-ekonomsku situaciju, onda je prirodno da se određena vrsta kriminalnih djela dešavaju češće, usljed teže ekonomske situacije i manjka zaposlenosti, i stvaranja preduslova za određene vrste devijantnih pojava”, upozorava Konjević. 

On kaže da se na drugoj strani i prevencije, mora posvetiti mnogo više pažnje.

“Država mora dati i adekvatan odgovor i kažnjavati osobe koje suprotno krivičnom zakoniku nose oružje na javnom mjestu. Vidite, na žalost, tokom ovog vikenda se desilo ubistvo. Povratnici po ovim krivičnim djelima lako dolaze do naoružanja i nose ga na javnom mjestu, i tu ćemo intezivirati aktivnosti, i već smo to uradili", kazao je Konjević novinarima nakon potpisivanja Sporazuma o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola sa Makedonijom.

On je podsjetio da su sankcije u krivičnom zakoniku za nošenje oružja na javnom mjestu bez dozvole izrazito visoke.

"A problem je, i neka to bude moj lični stav, što odgovarajuće odluke u takvim slučajevima nisu adekvatne i što se dugo čekaju. To je novi izazov za Ministarstvo unutrašnjih poslova", zaključio je Konjević.

 

 

"Nijesam tražio bezbjednosne provjere sudija"

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da nije tražio bezbjednosne provjere sudija Upravnog suda, niti mu pada na pamet da to uradi.

Sudije Upravnog suda zatražile su od Sudskog savjetu da zatraži od Ministarstva i Vlade da saopšte da li je tačno da je Konjević tražio njihovu bezbjednosnu provjeru, nakon teksta u dnevniku Dan povodom presuda tog suda o zahtjevu Velibora Džomića o odobravanju privremenog boravka u Crnoj Gori.

"Mislio sam da je logičnije da me neko pita da li je to što je napisano sredinom avgusta tačno. Niko me nije pitao da li je to tačno, a iznenađen sam da su sudije tu svoju inicijativu učinjene javnim na bazi logike da nešto što nije demantovano moglo bi da bude tačno", rekao je Konjević novinarima.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније