Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 09. 2014. 08:00   >>  07:59

NIKČEVIĆ PITA

Koga vrijeđa što smo "ušili" džepove?

Generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) Marko Nikčević kazao je da je njegova kandidatura za tu poziciju bila "izraz želje grupe predstavnika granskih sindikata da se rad SSCG reformiše i stane na put propadanju Saveza, a i do tada sam radio kao predsjednik sindikata policije".

 

"Na bazi mog izbornog programa članstvo mi je na kongresu ukazalo povjerenje. Da su se tada pitali samo sindikalni lideri, ja ne bih bio izabran. Sprovođenje reformi je teško i za one koji ih pokreću, a kamoli za one koji gube privilegije“, kazao je Nikčević.

On je u intervjuu Pobjedi rekao da razumije probleme poštenih sindikalaca u Crnoj Gori, kao i manipulacije i laži kojima se služe oni drugi da bi opstali na svojim sindikalnim pozicijama.

„Te diskriminatorske izjave se tiču mog policijskog backgrounda, ali i podrške koju dobijam sa sjevera, zbog koje sindikalcima iz Kolašina, Bijelog Polja, Pljevalja i Berana kažu da nijesu dobrodošli u Kotor, ili podrške iz Nikšića, zbog koje kažu da hoću da napravim nikšićki lobi u SSCG, pa do uvreda na račun nacionalnosti onih koji mi daju podršku. Odgovor je samo jedan. Ovo je Crna Gora zemlja u kojoj su svi jednaki i u kojoj nema većine i manjine. Svi smo većina“, rekao je Nikčević.

Prema njegovim riječima o sudbini zaposlenih do sada su odlučivali penzioneri, nezaposleni, direktori, partijski kadrovi. 

„Ili oni neće sjedjeti u organima odlučivanja i raditi kako su do sada radili, ili ja neću više biti generalni sekretar. Sigurno neću svoje vrijeme, energiju i znanje trošiti uzalud, već ću pronaći drugi način borbe za interese zaposlenih u Crnoj Gori. To prvenstveno zavisi od volje i želje članstva za promjenama, pa i njihove građanske hrabrosti da raskinu sa pojavama i pojedincima koji ruše sindikalni pokret i sindikalna prava u Crnoj Gori", rekao je Nikčević.

Poručio je da im trebaju "novi, mlađi ljudi, sa energijom i željom da promijene okolnosti u kojima žive i rade".

"Koga to od poštenih može uvrijediti izjava da smo konačno ušili džepove. Mene ne, kao ni ogromnu većinu članova i dio funkcionera u SSCG. One koji su u stečaju i ne primaju platu, koji nemaju, niko neće pomjeriti iz SSCG i biće im garantovana sva rava. Nedobronamjerni i oni koji krše finansijsku disciplinu moraju ići van organa odlučivanja, a ako su se ogriješili o zakon moraju za to odgovarati, prvo članstvu pa onda i institucijama države“, rekao je Nikčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније