Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 09. 2014. 19:15 >> 20:09
4

BIVŠI PREDSJEDNIK OPŠTINE

Berane: Golubović se potukao zbog puta

Bivši predsjednik opštine Berane Vuka Golubović i odbornik prethodnog saziva lokalnog parlamenta Dragutin Joksimović, nakon verbalnog sukoba, i fizički su se obračunali. Sve se desilo zbog toga što je mehanizacija ,,Crnagoraputa” krenula da asfaltira kilometar puta u mjesnoj zajednici Buče, ka kući bivšeg predsjednika Golubovića, umjesto, kako je odlučio Savjet te MZ, kroz selo.

Kako prenosi portal Pobjede, zamjerka mještana MZ Buče bila je da put koji vodi do kuće bivšeg predsjednika ne može biti prioritetniji od planiranog u selu.  Odluka o tome gdje će se i šta asfaltirati, prema njihovim riječima, pripada Savjetu MZ Buče, a ne pojedincima.

„Nikome ne branimo da do svoje kuće „dovede asfalt“,  ali to onda treba da plati iz svog džepa“, kazali su oni.

Oko tridesetak mještana Buča blokiralo je put i nije dozvolilo mašinama da završe posao. Golubović se, kako kažu očevici, oštro usprotivio, zahtijevajući od njih da se raziđu i propuste mehanizaciju, tvrdeći da je on u pravu.

Mještani Buča i komšije Golubovića, nezadovoljni reakcijom bivšeg predsjednika opštine, pokušali su da se na miran način prevaziđe ova, kako su kazali, za sve njih neprijatna situacija.

Međutim, u jednom trenutku, Golubović je, kako kažu, fizički nasrnuo na Joksimovića. Dalju tuču spriječili su mještani, koji su ih razdvojili.

Savjet MZ ostao je pri odluci da sporni kilometar puta treba da bude asfaltiran kroz selo, nakon čega se mehanizacija povukla sa puta. Odlučni u namjeri da ne dozvole, kako kažu, samovolju bivšeg predsjednika, članovi Savjeta MZ Buče će, kako kažu, kontolisati rad mehanizacije i  čekati odgovor od Direkcije za javne radove i lokalne uprave.

Pobjeda, kako navodi, nije uspjela da dobije komentar od aktera sukoba.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније