Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 12. 2012. 16:10 >> 16:18

Motivisanje naučne zajednice

Vlahović: Velika stvar za Crnu Goru

Otvaranje i zatvaranje poglavlja 25 o nauci i istraživanju je velika stvar za Crnu Goru jer će najprije značajno motivisati našu naučnu zajednicu da postavljaju nove ciljeve, ali i ostale radne grupe koje aktivno rade na pripremanju skrininga za druga poglavlja.

Crna Gora ovim postaje lider u regionu što se tiče pregovora, predstavlja određenu odskočnu dasku za ostale zemlje u regionu i daje pozitivan primjer kako se za relativno kratko vrijeme od dva ipo mjeseca može zatvoriti jedno od poglavlja koje je možda za druge zemlje u prvi mah bilo lako, ali za nas svakako nije- kazala je ministarka nauke Sanja Vlahović.

 To je, kako kaže Vlahović, podrazumijevalo je da Crna Gora ispuni tri cilja- da podigne nivo naučne zajednice podizanjem nivoa ulaganja, da poveća intenzitet saradnje u bilateralnom i multilateralnom smislu, te stvori atmosveru da nauka u pravom smislu postane generator inovacija u društvu.

Vlahović je kazala daje zatvaranje poglavlja 25 bio izuzetno značajan događaj za Crnu Goru i da je takođe ocijenjeno vrlo važnim od strane briselskih zvaničnika.

- Ubijeđena sam da će ovo biti jedna nova stranica koja neće dozvoliti da odmaramo već otvaramo neka nova pitanja i postavljamo neke nove ciljeve i da ispunjavanjem standarda dođemo do onog željenog krajnjeg cilja a to je pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније