Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2014. 10:17 >> 10:16

SOVCG PISAO PREMIJERU

Traže pregovore o povećanju plata

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore uputio je premijeru Milu Đukanoviću Inicijativu za pokretanje pregovora o povećanju zarada zaposlenima vojsci.

  

Zahtjev je premijeru upućen nakon što SOVCG nije dobila odgovor na ranije poslatu inicijativu ministru odbrane Milici Pejanović Đurišić.

„Zbog toga se obraćamo Vama sa zahtjevom da zajednički u konstruktivnom dijalogu razmotrimo pomenutu inicijativu i utvrdimo dinamiku pregovora o njoj.  Sigurni smo da će te se složiti sa nama da zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore zaslužuju da se krajnje ozbiljno razmotri materijalna situacija u kojoj se nalazimo i da se u skladu sa utvrđenim stanjem zajednički traži rješenje kako bi se postojeća situacija popravila a u skladu sa realnim mogućnostima“, navodi se u pismu predsjednika SOVCG Nenada Ćobeljića.

Istakao je kako je SOVCG u kontinuitetu, od osnivanja 2010. Godine, ukazivao i upozoravao na težak materijalni položaj zaposlenih u Vojsci.

„Ukazivali smo i na brojne druge probleme koji su dodatno otežavli i onako težak položaj, kao što su oduzeto pravo na plaćeni prekovremeni i noćni rad, rad neradnim danima i praznicima, neplaćena dežurstva, nepostojanje kolektivnog osiguranja zaposlenih, nesprovođenje sistematskih pregleda, neplaćena brojna potraživanja zaposlenih, značajni problemi u oblasti stambenog zbrinjavanja i brojni drugi“, navodi Čobeljić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније