Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 09. 2014. 11:41 >> 11:40

NA ŽABLJAKU

Snijeg smeta stočarima

Na Žabljaku je prvog dana jeseni stigla rana zima, ali snijeg od dva cenitemtra koji je jutros osvanuo u gradu nije izazvao probleme u saobraćaju a nije ni iznenadio mještane durmitorskog kraja navikle na rane sniježne padavine, ali stvara problem stočarima.

 

"Snijeg je padao i ranije, na Žabljaku snijeg nikad ne može da iznenadi. Pripremamo se za zimu ali ima još posla", kaže Žabljačanin Veljo Popović.

Durmitorci vjeruju da kada presniježi prestaće dugotrajna kiša i doći period lijepog vremena.

A lijepo vrijeme im je neophodno za pripreme za zimu koje zbog kiše još nijesu nu počele. Predstoji vađenje krompira, priprema ogrijeva i namirnica za durmitorsku zimu.

"Nadamo se da će sad biti lijepih dana. Zlo ako ih ne bude. Seljaci se nijesu spremili za zimu, moj brat u Novakovićima još nije potrpao sijena, niti je kiša dala", kaže Novo Žugić.

Septembarski snijeg najviše problema donio je stočarima koji se još nalaze na katunima gdje snijega ima i do desetak centimetara.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније