Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 03. 2013. 19:12   >>  19:12 2

NATO INTEGRACIJE

Crna Gora postigla značajne rezultate

Crna Gora je u proteklom periodu postigla značajne rezultate u ispunjavanju kriterijuma i postizanju standarda na putu ka NATO, na kojem će imatu punu podršku tog saveza, zaključeno je na sastanku ministarke odbrane Milica Pejanović-Đurišić i pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbjednosnu politiku Dirka Brengelmana.

Brengelman je kazao da je NATO izuzetno zadovoljan rezultatima koje Crna Gora postiže na planu regionalne saradnje i u procesu reformi sistema odbrane, kao i da je prepoznata kao faktor stabilnosti u regionu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

„Učešće pripadnika Vojske Crne Gore u misiji ISAF u Avganistanu je višestruko prepoznat od strane partnera, kao spremnost da preuzmete dio odgovornosti za mir i stabilnost kako na regionalnom tako i na globalnom planu“, rekao je pomoćnik generalnog sekretara.

Pejanović-Đurišić je iskazala spremnost da se nastavi sa ispunjavanjem standarda, uz uvjerenje da će se u narednom periodu uložiti dodatni napori u tom procesu.

„Potpuno svjesni činjenice da je podrška javnosti pitanje na kome se mora dodatno raditi, Vlada će uložiti dodatne napore u tom procesu, a to potvrđuje i nedavno formiranje Savjeta za članstvo u NATO i imenovanje Nacionalnog koordinatora za NATO“, kazala je Pejanović-Đurišić.

Takođe, istakla je i značaj NATO Info centra u Podgorici koji će kroz realizaciju svojih aktivnosti doprinijeti povećanju podrške javnosti i u tom procesu će imati punu podršku Vlade Crne Gore.

„U susret narednom NATO samitu, u proces evroatlantskih integracija moraju se uključiti sve institucije u zemlji, a ostvareni rezultati biće pokazatelj  spremnosti  Crne Gore za punopravno članstvo u Alijansu“, ponovila je ministarka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније