Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 03. 2013. 15:18   >>  15:42 23

BIO NA USTOLIČENJU PAPE

VIDEO: Mitropolit Mihailo - Iza teksta stoji SPC

Arheiskop Cetinjski i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve, Mihailo, danas je, u izjavi medijima, demantovao tvrdnje dnevnog lista Dan da da mu obezbjeđenje novog pape nije dozvolilo ulazak u prostorije poglavara Rimokatoličke crkve jer ga nije bilo na spisku zvanica.

Dan je, četiri dana nakon ustoličenja pape, objavio da Mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve Mihailu obezbjeđenje novog pape Franja nije dozvolilo ulazak u prostorije poglavara Rimokatoličke crkve jer ga nije bilo na spisku zvanica.

U delegaciji CPC, koja je, u utorak 19. marta, prusustvovala ustoličenju novog pape, bili su, kako saznajemo u CPC, pored Vladike Mihaila, i svještenik CPC iz Kotora Ivan Pajović i Bole Bošković.

Mitropolit Mihailo je kazao da iza tog teksta stoji Srpska pravoslavna crkva i dodao da je imao susret u Vatikanu sa rimskim papom Franjom.

„Kao i sve delegacije koje su zvanično pozvane diplomatskim putem, bio sam ispred Saborne crkve na ustoličanju svetog rimskog pape, gospodina Franja. Da sam bio prisutan na ustoličenju pape, vidi se jasno i na televizijskim snimcima. Iza natpisa stoji Srpska pravoslavna crkva, jer ona svojim djelovanjem ruši sve pred sobom i to ne samo Mihaila. I crkvu i državu, ali je to neko drugo pitanje i vrijeme je da se sa tim pozabavi crnogorska država šta se sve radi po Crnoj Gori“, kazao je mitropolit Mihailo.

Na pitanje da li činjenica da je pozvan od pape da prisustvuje ustoličenju, znači da Vatikan priznaje autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve, Mitropolit Mihailo je kazao da se rimski papa ne bavi autokefalnošću pravoslavnih crkava, ali da se nada i vjeruje da će posjetiti Crnu Gori i Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

„Laž da je Mitropolit Mihailo nepozvan prisustvovao ustoličenju pape Franja, ima za cilj da crnogorsku crkvu diskvalifikuje", kazao je danas predstavnik CPC-a Stevo Vučinić.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније