Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2014. 07:55 >> 07:53
17

ZUKORLIĆ TVRDI

Ne želim da dijelim muslimane u CG

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić plaši se za svoju funkciju pa zbog toga iznosi riječi koje nijesu primjerene za nekoga ko je vjernik, ocijenio je sandžački muftija, Muamer Zukorlić.

On je komentarišući izjavu Fejzića da je Zukorlićevo djelovanje fašističko i usmjereno na podjelu muslimana u Crnoj Gori, kazao da je iznenađen takvim izjavama, dodajući da uz sav trud nije uspio da razumje toliku, kako je naveo, količinu ogorčenja iz kog proizilaze toliko teške riječi.

“Fejzić je nesiguran u sebe i plaši se za svoju funkciju, dugačije ne mogu da shvatim zašto na tako drastičan i neprimjeren način neko ko se nalazi na čelu vjerske zajednice govori o drugim ljudima”, kazao je Zukorlić Danu.

Ni Fejzić, kako je kazao, ne vjeruje u te riječi.

“Ne dolikuje jednom vjerniku da kaže za bilo koga, posebno za brata Muslimana, da kaže tako ružne riječi, koje predstavljaju uvredu. Ne mogu da shvatim kako je zaboravio prve lekcije iz Medrese u kojima su takve riječi strogo zabranjene”, kazao je Zukorlić.

On je poručio da su netačne optužbe da on želi da izazove podjele i unese nemir među Muslimanima u Crnoj Gori, navodeći da je njegovo djelovanje u južnom dijelu Sandžaka legalno i legitimno.

Zukorlić je objasnio da ima pravo vjerskog I prosvetiteljskog djelovanja u Sandžaku, pa i na ovom prostoru, a, kako se navodi, ustezali su se od administrativnog djelovanja, da se to ne bi shvatilo kao atak na zajednicu u Crnoj Gori.

On je pozvao Fejzića da stavi tačku, poručujući da ne zna “otkud ta nervosa prema našoj zajednici”. 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније