Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2014. 11:19 >> 11:19
8

U MEDICINSKE SVRHE

LP traži legalizaciju marihuane

Liberalna partija (LP) je preko svog poslanika u Skupštini Crne Gore, Andrije Popovića, podnijela amandmane na Prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojim se traži legalizacija marihuane u medicinske svrhe. Iz LP su saopštili da je dokazano da marihuana odnosno kanabis ima pozitivno djelovanje kod smirivanja bolova u medicine.

 

Marihuana je, kažu iz LP, veoma blagotvorna u ublažavanju simptoma niza teških bolesti, naročito kod oboljelih od epilepsije, kancera, multiple skleroze, AIDS-a, do nus pojava hemoterapije .

“Marihuana se u medicinske svrhe koristi već stotinama godina, mnogo evropskih zemalja je legalizovalo marihuanu u medicinske svrhe, među njima i najveće: Njemačka, Velika Britanija, Italija, a to su uradile, ili su u proceduri legalizacije, zemlje iz regiona”, naveli su iz te partije.

Popović je, kazali su iz LP, podnio Prijedlog o izmjenama Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, sa molbom da se uvrsti na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine Crne Gore kojim bi se legalizovala marihuana u medicinske svrhe u Crnoj Gori.

“Na jučerašnjoj sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, ministar zdravstva Miodrag Radunović, je rekao da će podržati rješenje koje bi omogućilo upotrebu marihuane u medicinske svrhe, odnosno za suzbijanje bola”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније