Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2014. 18:35   >>  20:40 2

KINEZI IZGRADILI

Brajović kumovao brodu "Budva"

U Kini je danas svečano obilježena uspješno završena gradnja broda, koji je dobio ime "Budva", nakon čega je teretnjak spreman za eksploataciju, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, sa predstavnicima "Barske plovidbe" boravi u NR Kini, gdje je u brodogradilištu Jinling izgrađen drugi brod za tu kompaniju.

I ovaj brod projektovan je u skladu sa svim međunarodnim standardima, nosivost mu je 36 000 brt, dužina 180 metara, širina 30 i gaz 10 metara.

Brajović je kazao da je riječ je o takozvanim "zelenim" brodovima koji imaju manju potrošnju goriva i po svim karakteristikama nalazi se u samom svjetskom vrhu brodova tog tipa i tonaže.

Ministar je dodao da je ovaj posao jedan od najboljih pokazatelja kvaliteta saradnje sa NR Kinom.

"Ekonomska saradnja između dvije zemlje biće još bolja kada se započne realizacija i drugih infrastrukturnih projekata, u prvom redu gradnja prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare", kazao je Brajović.

"Budva" je već četvrti brod koji će viti crnogorsku zastavu i koji je naša zemlja pod povoljnim aranžmanom sa Poly grupom gradila u Kini, čime veoma uspješno ide u obnovu svoje pomorske flote.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније