Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2014. 19:40 >> 19:48
6

TRAŽE OD DRŽAVE

Škola Kurana da bude NVO

Predstavnici rožajske Škole Kurana kažu, da pošto nijesu dobili dozvolu da rade kao obrazovna institucija, tražiće da ih država registruje kao NVO. Dok čekaju tu dozvolu, skupljaju donacije, mahom iz inostranstva. Podsjetimo krajem avgusta u Rožajama je otvorena Škola Kurana, a pod okriljem Islamske zajednice u Srbiji i muftije sandžačkog Muamera Zukorlić.

Političari iz Rožaja pribojavaju se podjela kakve su u Novom Pazaru i smatraju da je država na potezu. Neki pak vjeruju da islamska vjerska zajednica ovo mora riješiti sama.

Građani ne vole podjele i pozivaju na jedinstvo među muslimanima. U toj školi kažu da su dosadašnje aktivnosti, otvaranje u avgustu, prostorije, finansirali donacijama iz inostranstva.

Ako dobiju dozvolu da rade kao nevladina organizacija, finasiraće će sami sebe.

Na vlasti u Rožajama su Bošnjačka stranka i SDP. Smatraju da se ne smije dozvoliti da se njihovoj opštini desi što i Novom Pazaru:

U DPS-u tvrde da se sve moglo spriječiti mnogo ranije, ali Islamska zajednica mora da riješi sve.

Rastući vjerski ekstremizam koji je u posljednje vrijeme globalni problem broj jedan nema šta da traži u Rožajama, obećavaju oni koji su sada na vlasti.

Predškolska ustanova “Reuda”, koju takođe finansisra Zukorlićevo krilo, nema dozvolu za rad saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Mještani preko puta Gornjeg Ibra su nam rekli da vrtić ne radi od jutros. Iz Ministarstva su objasnili da im dozvolu za rad, niko iz Reude nije tražio, a da će nakon što inspektorka donese tzv. nalaz iz Rožaja, donijeti i konačnu odluku.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније